luni, octombrie 3, 2022

Flora intestinală este o oglindă a sănătății tale. Orice dezechilibru este o bază pentru problemele de sănătate, fiindcă se creează un mediu propice pentru ciuperci și bacterii și-ți atacă sistemul imunitar.

După cum probabil știți, candida este o ciupercă și se regăsește în cantități mici, în intestine și în cavitatea bucală. Dacă scapă de sub control, ciuperca poate elibera substanțe toxice în sânge și organismul devine sensibil în fața diverselor boli grave.

Te-ar mai interesa: Bahmuțeanu vrea un copil noul soț. Cât mai așteapt...

De regulă, factorii care duc la extinderea candidozei sunt: contraceptivele orale, abuzul de alcool, stresul, zahărul și carbohidrații în exces, dar și folosirea frecventă a antibioticelor.

Dacă îi permiteți candidozei să scape de sub control, ea va provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi: eczeme, herpes, urticarie, erupții cutanate etc. Care sunt principalele simptome ale răspândirii acestei ciuperci:

Probleme digestive

Extremități reci

Alergii, sensibilități alimentare și intoleranță

Astm

Rinite alergice

Vânătăi

Formațiuni anormale, cum sunt chisturile, la nivelul gâtului, ovarelor și gâtului

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

Poftă anormală de zahăr, paste și carbohidrați

Intoleranță la diferite arome

Oboseală

Ciuperca piciorului

Probleme de vedere

Căderea părului și probleme cu scalpul

Probleme respiratorii

Inflamația sinusurilor

Probleme de rinichi și vezică urinară

Bătăi neregulate ale inimii

Dureri de cap, migrene, amețeli

Miros neplăcut al corpului și al picioarelor

Hemoroizi

Nivel scăzut al zahărului în sânge

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otră...

Poți face acasă un test, să fii sigură că ai Candida. Scuipați într-un pahar cu apă, la temperatura camerei. Dacă după o oră, există membrane în apă, este un semn clar că aveți și că trebuie să începeți un tratament.

Primul pas în tratarea candidozei este renunțarea totală la carbohidrați. Adio zahăr rafinat, pâine, paste, miere, alimente care conțin gluten, făinoase.

Următorul pas, trebuie să vă întăriți sistemul imunitar. Consumați multe legume și fructe care nu sunt dulci. Aportul de vitamine și o alimentație în care excludeți zahărul și produsele care conțin drojdie vă vor ajuta în demersul eliminării suprapopulării aceste ciuperci numită candida.

Te-ar mai interesa: Medic: Este cel mai prost obicei alimentar. Duce l...

Și în sfârșit, pentru a o elimina cert, consumați zilnic usturoi și salate în care adăugați oțet de mere.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private