Sari la conținut

Testare rapida pentru depistarea tulpinii Omicron

Europa este lovită puternic de noua tulpină dezvoltată de virusul care a dat peste cap o întreagă planetă. Noua tulpină denumită Omicron se dovedește a avea o putere mult mai mare de răspândire. Din datele raportate până în prezent aceasta este ceva mai puțin periculoasă față de variantele precedente, cazurile fatale fiind mai reduse.  Însă, din păcate, multe dintre testele dezvoltate până în present nu o pot depista, acestea putând da erori importante de testare și astfel să confundăm reacția organismului cu simptomele din alte forme de boală.

Astfel, reacțiile pacienților infectați cu noua variantă B.1.1.529 Omicron SARS-CoV-2 pot fi confundate cu simple răceli și astfel să riscăm complicații prin netratarea la timp cu o schemă specifică a infecției.

 

Test rapid care depistează tulpina Omicron la Clinica ExMedica

O importantă companie farmaceutică a reușit să dezvolte rapid opțiuni de testare suplimentare pentru a diferenția mutațiile în varianta Om B.1.1.529 Omicron SARS-CoV-2, aceste teste ajungând și în România.

Clinica Exmedica realizează testare rapidă pentru tulpina Omicron cu noul kit de testare, rezultatele fiind oferite în maxim 15-20 minute de la testare. Avantajul, pe lângă depistarea tulpinii Omicron, este că testarea are un cost în jurul sumei de 70 de lei, deci un cost similar cu testele antigen utilizate până acum.

Astfel, noile teste sunt printre primele care specifică mutațiile variantei Omicron recent descoperite și pot ajuta la gestionarea pandemiei de COVID-19 aflată în plină evoluție. Utilizarea acestor noi teste pot evalua răspândirea variantelor circulante și poate ajuta la monitorizarea impactului potențial al terapiilor, vaccinurilor și intervențiilor de sănătate publică.

 

Pandemia continuă să reprezinte o situație complexă

Pandemia COVID-19 continuă să fie o situație complexă și în evoluție, companiile farmaceutice și cercetarea medicală fiind obligate să răspundă la cele mai mari provocări ale asistenței medicale. Testarea și depistarea rapidă a persoanelor infectate cu varianta Omicron ar putea ajuta la o mai bună înțelegere a răspândirii și comportamentului acesteia.

Este necesar să identificăm rapid și cu acuratețe infectarea cu Omicron, Clinica ExMedica, din București, amplasată în apropierea Bisericii Tuturor Sfinților din Str. Mihai Eminescu, realizând deja testări cu noile teste care pot identifica noua mutație Omicron. Astfel putem limita răspândirea acesteia și să mergem la spital pentru luarea unui tratament adecvat.

Până acum s-a dovedit că aplicarea rapidă a unei scheme de tratament, încă de la apariția primelor simptome, a reușit să evite complicații medicale grave.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel