Sari la conținut

Testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale la Spitalul Militar din București. Reducerea valorilor tensiunii arteriale salvează vieți!

Testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale la Spitalul Militar din București, unde continuă campania începută ieri, de măsurare a tensiunii arteriale şi de promovare a monitorizării corecte şi constante a acesteia.

Testările gratuite, organizate în data de 16 mai, în intervalul orar 10.00 – 12.00 și, respectiv,  în data de 17 mai a.c. , în intervalul orar 12.00 – 14.00, în holul Ambulatoriului Clinic Integrat al SUUMC își propun, ca obiectiv principal, conştientizarea importanţei măsurării tensiunii arteriale şi promovarea monitorizării, corecte şi constante a acesteia.

Testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale la Spitalul Militar din București

În cadrul acestui eveniment, oricine se alătură acestei campanii beneficiază atât de servicii medicale de măsurare a tensiunii, pulsoximetrie şi EKG, cât si de consultaţii, însoţite de recomandări privind adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi a unei diete echilibrate care să prevină apariţia hipertensiunii arteriale.

Testările sunt gratuite şi se vor desfăşura între orele 12:00 şi 14:00, în holul Ambulatoriului Clinic Integrat al unităţii medicale.

„Suntem mai mulți medici și doi asistenți. Măsurăm tensiunea la toți oamenii care intră pentru a vedea o statistică și vă spunem că statisticile nu sunt cele mai bune.

În contextul în care acești oameni vin la diverse alte consultații, că e urologie, ginecologie, dermatologie, chirurgie și nu neapărat cardiologie, depistăm că acești oameni au valori cute ale tensiunii, peste 65-70%, deși au medicație.

Mai mult decât atât, această campanie de conștientizare aduce un plus beneficiu oamenilor în ceea ce privește tratamentul non-farmacologic”, a declarat medicul primar Alice Munteanu, șefa Centrului de Boli Cardiovasculare al spitalului, potrivit RADOR.

Reducerea valorilor tensiunii arteriale salvează vieți!

Hipertensiunea arterială (HTA), una dintre cele mai frecvente afecţiuni cardiovasculare, reprezintă o importantă problemă de sănătate, cu o prevalenţă în continuă creştere în România.

Importanţa diagnosticării şi tratării acestei patologii rezidă în prevenţia complicaţiilor severe ce derivă din această boală (accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficienţă cardiacă, aritmii etc). Pentru că de cele mai multe ori HTA este diagnosticată tardiv, controlul periodic, chiar şi în absenţa simptomelor, ar putea preveni apariţia complicaţiilor.

Hipertensiunea arterială este responsabilă, prin complicațiile sale, de peste 45% din totalul deceselor cauzate de boli cardiovasculare și 51% dintre decesele cauzate de accidente vasculare cerebrale, care împreună sunt cele mai mari cauze ale morbidității și mortalității la nivel mondial.

Pacienţii cu hipertensiune arterială au un risc de patru ori mai mare de a face un accident vascular şi sunt dificil de diagnosticat, deoarece sunt asimptomatici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel