Sari la conținut

Teste gratuite pentru femei, doar cu buletinul. Peste 3.000 de persoane pot fi testate în această campanie

femei
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Vitamine recomandate pentru femeile trecute de 45 de ani

Din cuprinsul articolului

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a anunţat că s-a dat startul înscrierii în cadrul proiectului ”Testare Babeş Papanicolau în mediu lichid”, derulat de ASSMB.

”Proiectul este destinat depistării precoce şi prevenirii cancerului de col uterin, prin efectuarea Testului Babeş Papanicolau în mediu lichid, procedură de screening pentru cancer sau alte anomalii celulare ale colului uterin prin care acurateţea rezultatului creşte exponenţial”, anunţă, luni, ASSMB, într-un comunicat d epresă.

Sursa citată de News.ro a precizat că proiectul va avea 10.000 de beneficiare (3.000 pe anul 2023 şi 7.000 pe anul 2024) şi se va derula până la data de 31 decembrie 2024. Bugetul multianual este de 1.000.000 lei (TVA inclus).

Condiţii de eligibilitate

Femeile, cu domiciliul stabil în Municipiul Bucureşti sau viza de reşedinţă obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de data aplicării în proiect, cu vârsta de peste 26 de ani, care au indicaţie de la medicul specialist ginecolog/oncolog sau medicul de familie, vor putea beneficia de efectuarea unei testări Babeş Papanicolau în mediu lichid, în cuantum total de maximum 100 lei (TVA inclus)/beneficiară.

Programare la ginecolog
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Criteriile de eligibilitate pentru aplicarea în proiect se regăsesc la Articolul 5 din Regulament, care poate fi consultat accesând link-ul, iar înscrierea în proiect se realizează prin intermediul platformei online accesibilă la acelaşi link, meniul ”Înscriere în proiect”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel