marți, martie 21, 2023

Testul care îți spune dacă ai o inimă sănătoasă. Adesea, când măsurăm sănătatea inimii, suntem încurajați să căutăm un medic și să efectuăm teste costisitoare.

Cu toate acestea, un nou studiu evidențiat de Societatea Europeană de Cardiologie a găsit o modalitate simplă și ieftină de a evalua sănătatea inimii.

Dr. Jesus Peteiro de la Spitalul Universitar din A Coruna, Spania, afirmă că dacă urcarea a patru etaje de scări sau 60 de scări în total durează mai mult de un minut și jumătate, atunci sănătatea inimii tale ar putea fi îmbunătățită.

Te-ar mai interesa: Dieta populară care ar putea reduce cu 23% riscul ...


Testul care îți spune dacă ai o inimă sănătoasă. Durează doar 60 de secunde

Studiul a evaluat 165 de pacienți care au fost suspectați de boală coronariană. Toți acești pacienți au avut simptome de durere în piept sau dificultăți de respirație în timpul exercițiilor fizice.

Toți participanții au mers sau alergat pe o bandă de alergare în timp ce creșteau intensitatea intermitent. Când pacienții au fost epuizați, capacitatea lor de efort a fost măsurată în MET (un MET este un raport dintre rata metabolică de lucru în raport cu rata metabolică de repaus. Rata metabolică este rata de energie consumată pe unitatea de timp. Este o modalitate de a descrie intensitatea unui exercițiu sau a unei activități).

Te-ar mai interesa: Cele 5 superalimente care ajută la curățarea ficat...

Apoi, toți participanții s-au odihnit timp de 15-20 de minute până s-au recuperat complet, apoi au fost rugați să finalizeze un test de urcare a scărilor. Acest test a cerut subiecților să urce patru etaje de scări.

Toți participanții au urcat 60 de scări, același număr de scări ca 4 etaje. Niciunul dintre pacienți nu a putut alerga sau opri în timpul testului, iar timpii lor au fost înregistrați. După ascensiunea lor, cercetătorii s-au uitat apoi la rezultatele testelor și la relația dintre MET și timpul necesar pentru a urca scările.

Te-ar mai interesa: NU mai consuma salata în acest fel. Devine dușmanu...

Pacienții care au urcat scările în mai puțin de 45 de secunde au obținut mai mult de 9-10 MET.

Pe de altă parte, participanții cărora le-a luat 1,5 minute sau mai mult pentru a parcurge numărul necesar de pași au exercitat mai puțin de 8 MET, ceea ce reprezintă o rată mai mare a mortalității.


Testează-te și tu, urcând scări!

Acest studiu a analizat, de asemenea, imagini ale funcției inimii în timpul testului pe banda de alergare. S-a demonstrat că 58% dintre cei care au finalizat testul scării în mai mult de 1,5 minute au avut și o funcție anormală a inimii.

Te-ar mai interesa: Luna Nouă în Berbec 2023: Ce înseamnă și ce zodii ...

În schimb, doar 32% dintre cei care au terminat în mai puțin de 45 de secunde au avut o funcție anormală a inimii după urcarea scărilor.

În general, dr. Jesus Peteiro a descoperit că corelația semnificativă dintre timpul de testare a urcatului scărilor și capacitatea de efort ar putea fi tradusă la populația generală.

Altfel spus, oricine poate folosi acest test pentru a-și determina sănătatea actuală a inimii.

Te-ar mai interesa: Horoscop special! 4 semne zodiacale care iubesc să...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private