vineri, iunie 2, 2023

Hipertensiunea arterială poate fi mortală și, adesea, nu există simptome. Dar un test durează doar un minut – iar această afecțiune poate fi tratată cu medicamente și schimbări în stilul de viață.

Bolile cardiovasculare sunt cele mai ucigașe din Anglia, reprezentând aproape un sfert din decesele din 2019. Hipertensiunea arterială provoacă aproape jumătate din toate atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale raportate, dar rareori are simptome vizibile. Cu toate acestea, este în mare parte prevenibilă.

Te-ar mai interesa: SCANDAL ÎN SĂNĂTATE: Absolvenții cu note mici la R...

Peste un sfert dintre adulți au hipertensiune arterială. Dacă aveți peste 40 de ani, ar trebui să o verificați cel puțin o dată la cinci ani. Este rapid, este ușor și vă poate salva viața.

Farmacistul dumneavoastră sau un alt profesionist din domeniul sănătății vă poate ajuta să vă mențineți tensiunea arterială la un nivel sigur, cu ajutorul unor modificări ale stilului de viață sau al medicamentelor – și vă poate sprijini în timp ce decideți care este tratamentul potrivit pentru dumneavoastră.

Puteți să vă testați tensiunea arterială în multe farmacii locale; la cabinetul medicului dumneavoastră de familie; la unele locuri de muncă sau acasă cu ajutorul unui tensiometru.

Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

„Stresul mi-a făcut ca tensiunea arterială să crească brusc

Recunoașterea uneia dintre cauzele hipertensiunii arteriale l-a ajutat pe Simon Osborne-Walker să identifice propriile semne de avertizare
Hipertensiunea arterială este renumită pentru faptul că nu are simptome, așa că istoricul familial și o slujbă stresantă l-au determinat pe Simon Osborne-Walker, 44 de ani, director de relații publice, să își facă un control.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru DIABETICI: atenție la ACEST „ef...

„Tatăl meu a luat medicamente pentru tensiune arterială de când mă știu. Am doi copii și am început să-mi fac griji că nu voi trăi pentru a-i vedea întemeindu-și propriile familii și pentru a-i ajuta așa cum m-au ajutat părinții mei”, spune el.

Simon a cumpărat un monitor de tensiune arterială de la farmacia locală și a început să o verifice în mod regulat. (Cele mai multe farmacii oferă testări gratuite ale tensiunii arteriale fără programare).

Te-ar mai interesa: Este OFICIAL: România în criză socială! Începe GRE...

„Primul rezultat a arătat că mă aflam cam la nivelul de hipertensiune ușoară – asta mi-a spus că merită să fac teste, dar am fost puțin ușurat că nu era de fapt prea gravă”, spune Simon.

Dar când a început să treacă printr-o perioadă stresantă, s-a alarmat când a văzut că nivelul său a crescut brusc, așa că a mers la medicul său, care i-a prescris medicamente.

Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...

Câteva schimbări în stilul de viață

„Ca familie, mâncăm deja destul de sănătos, dar am început să ies mai puțin în oraș și să beau mai puțin. De asemenea, ne-am luat un câine, care m-a obligat să ies din casă pentru a face mai multă mișcare”, spune el.

„A avea un somn bun a ajutat și el. Când am început să am nopți nedormite pentru că soția mea nu se simțea bine, tensiunea mea arterială a crescut din nou.”

„Încă iau medicamente, dar este doar o pastilă pe care o iau în fiecare dimineață. Aș prefera să fac asta și să ajut la evitarea unui atac de cord, mai ales având în vedere că problemele cardiace au afectat atât partea mea de familie, cât și pe cea a soției mele.

De aceea, Simon ține să își supravegheze de acum înainte tensiunea arterială.

„Un monitor nu costă mult, dar ar putea ajuta la adăugarea de ani în plus la viața ta”, spune el. „Poți să trăiești zeci de ani cu tensiunea arterială ridicată și să nu-ți dai seama niciodată, pentru că nu vor exista neapărat simptome – iar când acestea apar ar putea fi prea târziu.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private