miercuri, martie 29, 2023

Poftele sunt diferite și variază de la pofet culinare, la jocuri, alcool, sex, substanțe ilegale, droguri etc. Atunci când poftele lovesc, oamenii se controlează foarte greu și mulți dintre ele cedează. În cazul alimentelor, cei pofticioși au primit numele de gurmanzi.

Atunci când intrăm la o cură de slăbire este foarte greu să ne abținem de la diferite pofte, de aceea, cercetătorii de la Plymouth University au descoperit că un joc te ajută să uiți de acele pofte. Este vorba despre Tetris, arhicunoscutul joc care mai este jucat, chiar și după 25 de ani de la lansare.

Te-ar mai interesa: Femeile tinere au risc crescut de Parkinson, dacă ...

Ei au făcut un experiment în care utilizatorii trebuiau să trimită mesaje de câte ori le era poftă de ceva, dar atunci când le era poftă de acel lucru, trebuiau să joace Tetris câteva minute. Ei au descoperit că procentajul poftelor scădea pe zi ce trece. „Din cauză că atunci când îți este poftă de ceva, vizualizezi acel lucru, iar Tetris este un joc care se bazează pe acest lucru. Nu te poți gândi intens la două lucruri în același timp” explică unul dintre cercetători.

Tetris ar putea fi o variantă amuzantă pentru dependenți, ca să treacă mult mai ușor peste perioada sevrajului.

Te-ar mai interesa: Rafila: Prin PNRR schimbăm faţa Terapiei intensive...

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private