duminică, martie 7, 2021

Timișoara este într-o situație foarte delicată, iar medicii au început deja să se confrunte cu situații limită.

Potrivit medicului Virgil Musta, Spitalul de Boli Infecţioase nu mai are locuri pentru cazurile foarte grave de COVID-19, secţia de terapie intensivă este plină, în condiţiile în care în judeţul Timiş numărul infecţiilor cu coronavirus a crescut, iar cele mai multe sunt cazuri severe.

Iată ce spune medicul: Secţia de ATI este plină, nu mai sunt locuri, şi posturile de oxigen de pe secţia de boli infecţioase sunt ocupate, astfel încât dacă vin pacienţi gravi şi care necesită oxigen noi nu mai avem posibilitatea să-i internăm pentru tratament. Deocamdată noi încercăm ca un pacient care nu mai necesită oxigen să îl punem pe un post fără oxigen şi să îl punem pe cel cu oxigen, mai sunt câteva locuri la pneumologie, avem concentratoare de oxigen, le ataşăm posturilor care nu au oxigen, dar este pe moment, pentru că, la ritmul în care vin, foarte repede şi aceste resurse frigorifice se vor finaliza, trage semnalul de alarmă medicul Virgil Musta.

Doctorul apreciază că este bine ca elevii să revină la şcoală, dar subliniază că părinţii vor avea un rol important în realizarea traiajului epidemiologic zilnic.

Medicul propune cursuri online pentru copiii vulnerabili, dar şi pentru cei care au în familie persoane vulnerabile, cărora le-ar putea transmite virusul.

Potrivit Radio România Timişoara, medicul Virgil Musta a precizat pe Facebook că dintr-un studiu care a inclus 70.000 de bolnavi, doar 1,3% au fost copii, iar din aceştia doar 30% au necesitat internare. În plus, dintre copiii depistaţi pozitiv, mai puţin de 2% au ajuns la secţiile de terapie intensivă.

Ultimele stiri

Parteneri