sâmbătă, august 8, 2020

Creșterile alarmante ale cazurilor de COVID-19 pun presiune pe sistemul medical românesc. Ieri s-au înregistrat peste 600 de cazuri, maximul istoric de până acum. Iar creșterea vine după încă o zi de record negativ, 555 infectați.

De aceea, medicii fac apel la responsabilitate și îndeamnă la respectarea regulilor, în condițiile creşterii semnificative a numărului de îmbolnăviri.

Citește și:

Medicul Virgil Musta, coordonatorul Spitalului de Boli infecțioase Victor Babeș din Timișoara, spune că focarele noi apar pentru că nu se mai respectă regulile de prevenție.

Virgil Musta: ”Este bine că dorim să fim liberi, este bine că avem posibilitatea să ne mișcăm dar, dacă nu suntem responsabili și conștienţi de acest lucru, vom vedea încetul cu încetul numărul de cazuri crescând. Celelalte țări care văd creșterea în țara noastră ne vor bloca accesul. E păcat că după trei luni de sacrificii dar cu rezultate foarte bune, asistăm la o creștere și o accentuare a numărul de cazuri severe, a numărului de decese, care face să dăm cu piciorul la tot ce am construit până acum. Eu sper însă că, totuși, comunitatea noastră va înțelege că este important de respectat cele trei măsuri de aur: purtarea măștii, distanțarea socială și spălatul pe mâini, care de fapt nici nu sunt niște măsuri foarte dificile .”, conchide medicul.

Parteneri