duminică, iulie 3, 2022

Valul 4 se face deja simțit în România, anunță specialiștii. Numărul infectărilor crește constant, varianta Delta fiind dominantă în România. Pentru moment, trendul ascendent este unul controlat, însă experții în sănătate susțin că numărul infectărilor va atinge apogeul în luna septembrie.

De asemenea, specialiștii menționează faptul că valul 4 va afecta mai ales populația tânără, nevaccinată. Deși medicii susțin că varianta Delta nu provoacă forme mult mai grave, aceasta se transmite mult mai repede, ceea ce înseamnă că mult mai multe persoane vor necesita asistență medicală de specialitate.

Te-ar mai interesa: Oamenii puternici sunt incomozi. Lidia Fecioru spu...

Tinerii, cei mai expuși valului 4

Populația tânără adultă nevaccinată este cea mai expusă valului IV al pandemiei de coronavirus, consideră medicul Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică.

Ea a declarat în emisiunea „Serviciul de noapte”, la Radio România Actualități, că vaccinarea este singura metodă de protecție împotriva formelor grave ale tulpinii Delta, care se răspândește mult mai repede, și a recomandat respectarea măsurilor igienico-sanitare. Deocamdată, în România există o transmitere comunitară doar în zone restrânse din țară, dar în următoarea perioadă acest proces se va generaliza, a apreciat medicul Ioana Stăncel.

Te-ar mai interesa: Rune 4 – 10 iulie. Mihai Voropchievici: O su...

„ Probabil în următoarele două-trei săptămâni vom avea transmitere comunitară la nivel regional și în trei-patru săptămâni putem să avem transmitere comunitară la nivel național. Vârful valului IV poate să apară undeva la jumătatea lunii septembrie, odată cu revenirea din vacanță și cu reluarea activității în comunitățile stabile. De aceea, estimez sfârșitul lunii septembrie să avem vârfurile infecției, până undeva la jumătatea lunii octombrie, dacă vom respecta măsurile restrictive încât să putem opri creștere, să o stabilizăm și să putem coordona toate activitățile de asistență”, a declarat Ioana Stăncel, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: „Acțiuni urgente” în Europa. OMS cere limita...

România a depășit ieri cifra de cinci milioane de persoane vaccinate anti-COVID cu schema completă. Aproape 12.000 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore, din care peste 7.800 cu prima doză, potrivit ultimului bilanț.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private