Sari la conținut

Toate cele 37 de mutații Omicron au fost învinse de acest nou tratament cu anticorpi

Testele au arătat că sotrovimabul, tratamentul cu anticorpi al producătorului de medicamente GlaxoSmithKline Plc., rezistă tuturor mutațiilor din proteina spike a variantei omicron și nu doar mutațiilor cheie.

GlaxoSmithKline Plc a spus că cercetările arată că tratamentul cu anticorpi Covid-19 este eficient împotriva combinației complete de mutații în noua variantă omicron, potrivit NDTV.

Testele efectuate in vitro împotriva unui pseudovirus care recreează o versiune sintetizată a omicronului au arătat că sotrovimabul, tratamentul cu anticorpi Glaxo, rezistă tuturor mutațiilor din proteina spike a variantei omicron și nu doar mutațiilor cheie, a spus producătorul de medicamente într-un declarație de marți. Testele au inclus toate cele 37 de mutații identificate până în prezent în proteina spike.

Observațiile Glaxo vin pe fondul incertitudinii cu privire la faptul dacă omicron erodează apărarea medicamentelor și vaccinurilor existente. Numeroasele sale mutații, în special asupra proteinei spike care este ținta majorității tratamentelor, au stârnit îngrijorare la nivel mondial și au speriat piețele financiare.

Acțiunile Vir Biotechnology Inc., co-dezvoltatorul medicamentului, au crescut cu până la 5,2% la New York. Glaxo a crescut cu 0,2% la Londra, după ce un studiu a arătat că vaccinul producătorului de medicamente din Marea Britanie dezvoltat împreună cu Medicago Inc. a arătat eficacitate împotriva mai multor variante de Covid.

Având în vedere scăderea de mai puțin de trei ori a neutralizării în timpul testelor, „suntem încrezători că sotrovimabul va continua să ofere beneficii semnificative pentru tratamentul precoce al pacienților care speră să evite cele mai grave consecințe ale Covid-19”, a declarat directorul executiv al Vir, George. Scangos.

Sotrovimabul a redus riscul de spitalizare și de deces la persoanele cu Covid ușor până la moderat cu 79% în studii. Medicamentul a obținut aprobarea de la autoritățile de reglementare din Marea Britanie luna aceasta.

Anticorpii injectați sunt doar un instrument din arsenalul tratamentelor Covid, dar ar putea fi cheie pentru persoanele cu imunitate suprimată care nu oferă un răspuns adecvat la vaccinuri și ajută la diminuarea efectelor virusului la cei mai susceptibili la boli severe.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel