miercuri, iunie 29, 2022

Top 4 cele mai murdare lucruri din casă! Și nu, nu este vorba de capacul de la toaletă.

Majoritatea oamenilor consideră că baia e locul cu cele mai multe bacterii din casă, în special capacul de la toaletă.

În ciuda bunelor intenții, o curățenie generală poate dura uneori și câteva ore, în funcție de timpul pe care îl avem și de suprafața casei sau apartamentului în care trăim. Și oricât te implici în curățenie, rezultatele muncii parcă dispar după o zi sau două.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

Curățenie te poate ajuta în gestionarea stresului

„Un mediu foarte curat în locuință e esențial pentru sănătatea membrilor familiei în timpul sezoanelor de gripă sau răceală. (…) Curățenia te poate ajuta și la gestionarea stresului și îți poate îmbunătăți sănătatea psihică în această perioadă” a declarat Mary Gagliardi, expert din domeniul produselor de curățenie, potrivit The Healthy.

Împreună cu mai mulți experți din cadrul Center for Disease Control and Prevention (CDC), Gagliardi amintește importanța spălării mâinilor cu apă și săpun. Dar igiena personală nu este singurul lucru la care ar trebui să avem grijă. Acesta punctează că trebuie să fim atenți și la anumite suprafețe și obiecte ce ar putea fi mai murdare decât am crede.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 iunie: Ce zodii au un final de lună de...

„Un mediu foarte curat în locuință e esențial pentru sănătatea membrilor familiei în timpul sezoanelor de gripă sau răceală” a declarat Mary Gagliardi, expert din cadrul Clorox, scrie The Healthy.

Dincolo de igiena personală, oamenii trebuie să fie atenți la anumite suprafețe care pot fi mai murdare decât credem.

Top 4 cele mai murdare lucruri din casă! Buretele de bucătărie

Bureții sunt mai murdari decât capacul de la toaletă și unele dintre cele mai murdare lucruri din casă, potrivit experților. Atunci când o echipă de cercetare a analizat 14 bureți de bucătărie, au descoperit 45 de miliarde de microbi pe fiecare centimetru pătrat, potrivit unui studiu publicat în Nature.

Te-ar mai interesa: Atenție la căpușe! 14% din populația lumii s-a inf...

În aceeași categorie intră și cârpele care pot fi folosite la spălarea și uscarea vaselor.

Prosoapele

Prosoapele de mâini, de exemplu, reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și virusurilor care pot îmbolnăvi oamenii.

„Un prosop folosit des trebuie schimbat cu unul nou în fiecare zi și spălat cu dezinfectant, precum clorul”, a atras atenția Gagliardi.

Top 4 cele mai murdare lucruri din casă! Tocătorul

Tocătorul din bucătărie poate avea de 200 de ori mai multe bacterii fecale decât capacul de la toaletă. Acest nivel ridicat e cauzat de carnea crudă, pentru că numeroase bacterii fecale se găsesc în organele interne ale animalelor.

Te-ar mai interesa: Cei mai mari dușmani ai creierului. Vlad Ciurea: „...

Experții recomandă ca tocătoarele să fie sterilizate. Cele de plastic pot fi curățate mult mai simplu și eficient decât cele de lemn.

Covorul

Covorul e unul dintre cele mai murdare lucruri din casă, în medie. Bacteriile adoră să consume celule de piele moartă. În medie, o persoană elimină în jur de 1.5 milioane de celule de piele moartă în fiecare oră.

Astfel, covoarele devin un mediu potrivit pentru dezvoltarea bacteriilor. Potrivit estimărilor experților, peste 200.000 de bacterii trăiesc pe o suprafață de 2.5 centimetri pătrați. Acest număr e de 700 de ori mai mare decât bacteriile care se găsesc pe capacul de la toaletă.

Te-ar mai interesa: Cercetători români: DESCOPERIRE legată de SARS-CoV...

Printre bacteriile care se pot găsi în covor se numără E. coli și salmonela.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private