Sari la conținut

Topul alimentelor care te ajută să topești grăsimea de pe burtă

exercitii fizice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
6 beneficii transformatoare ale exercițiului rusesc de pierdere a grăsimii

Obezitatea este o problemă comună în America și în întreaga lume. De fapt, conform Nation Health Institute, din Statele Unite:

 • Mai mult de 2 adulți din 3 sunt considerați supraponderali sau obezi.
 • Peste 1 din 3 adulți sunt considerați obezi.
 • Se consideră că mai mult de 1 din 20 de adulți are obezitate extremă.
 • Aproximativ o treime dintre copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani sunt considerați supraponderali sau obezi.
 • Mai mult de 1 din 6 copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani sunt considerați obezi.

Mulți dintre noi fac parte din aceste statistici sau au o persoană dragă care se încadrează. De aceea, este important să eliminați alimentele care hrănesc celulele adipoase și să vă răsfățați cu alimente care ard grăsimea de pe burtă.

A avea puțină grăsime în plus în jurul abdomenului poate părea destul de normal și inofensiv, dar se corelează direct cu unele probleme grave de sănătate pe termen lung.

Riscurile pentru sănătate includ:

 • sensibilitate redusă la insulină
 • diabet de tip 2
 • boli de inima
 • tensiune arterială crescută
 • boală hepatică grasă nealcoolică
 • unele tipuri de cancer: cancer mamar, cancer de colon, cancer endometrial
 • boală de rinichi
 • accident vascular cerebral

Topul alimentelor care ard grăsimea de pe burtă

În ciuda a ceea ce ați putea crede, pierderea în greutate nu se realizează numai prin salate. De fapt, puteți mânca o mulțime de alimente pe care deja le recunoașteți și vă fac plăcere pentru a vă ajuta să pierdeți grăsimea de pe burtă.

Este de la sine înțeles că va trebui, de asemenea, să ascultați  și ritmurile de somn naturale ale corpului pentru a reduce pofta, a crește energia și a arde grăsimile.

Iaurt

Iaurtul este un aliment incredibil de sănătos, care conține o mulțime de proteine, calciu și probiotice (bacterii prietenoase). Toți acești nutrienți oferă sprijin pentru a pierde în greutate într-un mod durabil. Iaurturile grecești sunt de obicei cele mai bogate în proteine și cele mai sărace în zahăr.

dieta cu iaurt

Într-un studiu publicat în Journal of American College of Nutrition, 75 de persoane sănătoase supraponderale și obeze au finalizat un studiu clinic controlat, randomizat, dublu-orb.

Participanții au fost repartizați aleatoriu la iaurt obișnuit (200 g/zi iaurt) cu o dietă săracă în calorii sau un iaurt probiotic pe zi fără dietă timp de 8 săptămâni

Cercetătorii au descoperit că iaurtul probiotic, în plus față de o dietă săracă în calorii, a avut un efect pozitiv asupra procentului de grăsime și asupra greutății corporale în rândul persoanelor supraponderale și obeze.

Ovăz

Acest aliment tradițional pentru micul dejun este o completare excelentă în călătoria  de slăbire datorită conținutului său de fibre solubile.

De fapt, ovăzul previne obezitatea și distribuția grăsimii abdominale și îmbunătățește funcția hepatică la om.

Mai mult, un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a constatat că consumul de alimente din cereale integrale stimulează pierderea de grăsime abdominală mai mult decât o dietă fără cereale și sărace în calorii la femeile de vârstă mijlocie.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este o sursă principală de energie constantă și antioxidanți. De asemenea, conține catechine și epigalocatechin galat (EGCG), care au capacitatea de a stimula pierderea în greutate și de a sprijini gestionarea greutății .

În parte, acești compuși funcționează prin creșterea oxidării grăsimilor înainte de exercițiu, precum și la 30-75 de minute după efort. Pentru cele mai bune rezultate, bea o ceașcă fierbinte de ceai matcha cu 30-60 de minute înainte de antrenament. S-ar putea spune că ceaiul verde este apa originală de detoxifiere.

Ouă

Ouăle sunt o sursă curată de proteine și vitamina B12. Proteinele cresc consumul de energie în timpul digestiei, măresc sațietatea și măresc masa musculară.

Deoarece mușchii ard mai multe calorii decât grăsimile, creșterea masei musculare asigură consumul de energie pe termen lung. B12, pe de altă parte, joacă un rol în metabolismul grăsimilor și proteinelor .

De fapt, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Louisiana au descoperit că persoanele care au mâncat ouă la micul dejun peste 5 zile pe săptămână au slăbit mai mult decât cei care au mâncat covrigi.

Pe parcursul perioadei de studiu de 8 săptămâni, grupul cu dietă cu ouă și grupul cu dieta bagel au urmat ambele o dietă de 1000 de calorii și au mâncat zilnic hrana selectată.

Până la sfârșitul studiului, grupul de ouă a experimentat, în medie, o reducere cu 61% mai mare a IMC, o pierdere în greutate cu 65% mai mare, o reducere cu 34% mai mare a circumferinței taliei și o reducere cu 16% mai mare a procentului de grăsime corporală în comparație. la grupul de dieta bagel.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel