sâmbătă, octombrie 1, 2022

Aproape 100 de copii au fost infectați cu un nou virus. În timp ce medicii se îngrijorează de răspândirea variolei maimuței în întreaga lume, India avertizează cu privire la virusul gripei tomatelor care infectează copiii.

Virusul a fost identificat pentru prima dată în luna mai, iar până în prezent au fost identificați 82 de copii cu vârste sub cinci ani, infectați.

Până în prezent, boala a fost limitată la districtul Kollam din Kerala, India, și la localitățile învecinate Anchal, Aryankavu și Neduvathur, iar autoritățile au luat măsuri de precauție pentru a se asigura că nu se răspândește.

Te-ar mai interesa: Semnele care pot să prevestească un infarct și cu ...

Care sunt simptomele acestui virus?

Boala este denumită ”gripa tomatelor” din cauza bășicilor care apar pe piele, iar virusul provoacă febră mare, erupții cutanate și dureri intense la nivelul articulațiilor.

The Lancet a raportat: „În momentul în care ne confruntăm cu apariția probabilă a celui de-al patrulea val de COVID-19, un nou virus cunoscut sub numele de gripa tomatelor sau febra tomatelor a apărut în India, în statul Kerala, la copii mai mici de 5 ani.

„Infecția virală rară se află într-o stare endemică și este considerată ca nefiind o amenințare pentru viață; totuși, din cauza experienței îngrozitoare a pandemiei COVID-19, este de dorit un comportament vigilent pentru a preveni apariția altor focare.

Te-ar mai interesa: Schimbări frecvente de dispoziție: 3 deficiențe nu...

„Copiii sunt expuși unui risc crescut la gripa tomatelor, deoarece infecțiile virale sunt frecvente la această grupă de vârstă, iar răspândirea se face probabil prin contact apropiat.”

Se spune că infecția este „foarte contagioasă”, cei care intră în contact cu cazurile confirmate fiind plasați în izolare timp de aproximativ o săptămână.

Copiii sunt împiedicați să împartă obiecte precum jucării, haine și alimente pentru a preveni agravarea situației.

Te-ar mai interesa: Azi puteți admira mașinile lui Ceaușescu și ale șt...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private