Sari la conținut

Tot mai mulţi românii se tratează în privat şi plătesc servicii medicale de calitate

bani
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Aproape 800.000 de români aveau o asigurare medicală în sistemul privat de sănătate erau protejaţi, la sfârşitul trimestrului 1 al acestui an, după cum arată datele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

”Din ce în ce mai mulţi români sunt protejaţi de o asigurare voluntară de sănătate, având acces mai rapid la servicii medicale de calitate.

800.000 de români deţin o asigurare medicală în sistemul privat de sănătate

Concret, la sfârşitul trimestrului 1 al acestui an, aproape 800.000 de români erau protejaţi de o astfel de poliţă, cu aproximativ 20% mai mult faţă de perioada similară a anului anterior”, arată Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), într-un comunicat.

Foto: arhiva Doctorul Zilei

Asigurările voluntare de sănătate sunt segmentul care a înregistrat una dintre cele mai susţinute evoluţii la nivelul industriei de asigurări facultative, cumulând în trimestrul 1 al acestui an prime brute subscrise în valoare de aproximativ 321 milioane lei, cu circa 30% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului anterior.

“O asigurare voluntară de sănătate contribuie la bunăstarea noastră şi a întregii familii, atât în cazul apariţiei unor evenimente nefericite, cât şi ca soluţie de prevenţie.

Dezvoltarea asigurărilor de sănătate poate fi accelerată prin politici publice, în beneficiul tuturor românilor, inclusiv prin permiterea utilizării lor în spitalele publice”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

6 din 10 români se aşteaptă ca nivelul lor de bunăstare să crească în 2024

Această preocupare a românilor pentru bunăstare se reflectă şi în cea mai recentă ediţie a Barometrului UNSAR – IRES. Conform acestuia, 6 din 10 români se aşteaptă ca nivelul lor de bunăstare să crească anul acesta, iar 2 din 10 participanţi la cercetarea sociologică spun că se aşteaptă ca bunăstarea lor individuală să rămână la fel.

“Dincolo de consolidarea unei culturi financiare şi de rezultatele bune care încep să apară, suntem încă departe de nivelul altor ţări din Europa. Tocmai de aceea, vom continua să contribuim la o mai bună informare a publicului larg privind riscurile la care ne expunem şi modul în care le putem gestiona”, a declarat Roxana Băluţă, specialist Asigurări de Viaţă & Sănătate şi Coordonator Programe UNSAR, potrivit News.ro.

Asigurările voluntare de sănătate protejează suplimentar bugetul familiei în cazul producerii unei îmbolnăviri sau a unui accident cu consecinţe nedorite şi, adesea, costisitoare, facilitând accesul oamenilor la serviciile medicale necesare restabilirii stării de sănătate. Totodată, acestea sunt, deopotrivă, şi o soluţie de prevenţie şi depistare precoce.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel