joi, iunie 1, 2023

Medicii responsabili pentru îngrijirea pacienților infectați cu noul coronavirus atrag atenția că tot mai mulți tineri ajung la spital cu forme grave de Covid-19. Printre aceștia se numără persoane care nu suferă de comorbidități, însă se confruntă cu boala. 

Al treilea val al pandemiei de COVID solicită din ce în ce mai mult sistemul sanitar din România. Majoritatea spitalelor au locurile ATI ocupate, în circumstanța în care valul nu și-a atins maximul. De asemenea, specialiștii susțin că varianta britanică este acum predominantă.

Te-ar mai interesa: Lipsa unei vitamine esențiale pentru creier duce l...

Tot mai mulți tineri ajung la spital cu forme medii sau grave de Covid-19. Mulți nu suferă de comorbidități

Medicii atrag atenția că tot mai multe persoane tinere ajung la spital cu forme grave de COVID. Multe spitale au paturile de la ATI ocupate, iar valul trei al pandemiei nu și-a atins maximul, potrivit Rador.

Medicii care îngrijesc pacienți cu COVID-19 atrag atenția că în secțiile ATI ajung și persoane tinere. De asemenea, recomandă celor care s-au vaccinați să respecte în continuare măsurile de protecție, adică: purtatul măștii, păstrarea distanței fizice de 2 metri şi spălatul mâinilor cu apă și săpun. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Andreea Moldovan, spunea recent ce îngrijorează autoritățile în această perioadă:

Te-ar mai interesa: Cele două semne care prevestesc moartea. Observate...

„Este clar o situație care ne îngrijorează. Este un număr mare de cazuri de pacienți pozitivi, este o rată crescută de pozitivitate în teste, este un număr mare de pacienți care ajung în terapie intensivă și este, practic, un număr mare de pacienţi tineri fără comorbidități care au forme moderate de boală sau chiar severe, şi chiar este un proces epidemiologic diferit față de ce am trăit până acum”, declară Andreea Moldovan.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi despre cupa menstruală. Poate f...

Ieri au fost raportate 174 de decese, numărul pacienților cu COVID-19 din secțiile de ATI a crescut și a ajuns la 1.367 din 12.358 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi internate în spitalele COVID și suport COVID. De asemenea, județele din scenariul verde se împuținează. Mai sunt cinci județe în acest scenariu. Cele mai multe sunt în scenariul galben, iar în cel roșu sunt 10 județe, din care incidența cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile la mia de locuitori cea mai mare este în Ilfov de 7,47, urmat de București cu 6,22 și județul Timiș cu 6,14

Te-ar mai interesa: TOPUL celor mai bune plante în tratamentul hiperte...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private