sâmbătă, iunie 19, 2021

OMS: Toți adulții ar trebui să facă 150 de minute de activitate intensă pe săptămână, în pandemia de coronavirus

Cea mai recentă recomandare a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) vizează bunăstarea și sănătatea mintală în timpul

pandemiei de coronavirus. Conform OMS, toți adulții ar trebui să facă minimum 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână.

În același timp, pentru copii și adolescenți, OMS recomandă o oră de exerciții fizice zilnic şi timp limitat în faţa ecranelor dispozitivelor electronice.

OMS a lansat campania „Every Move Counts” (Fiecare Mişcare Contează). Oamenii de toate vârstele trebuie să compenseze pentru creşterea comportamentului sedentar cu activitate fizică pentru a ţine departe bolile şi pentru a-şi prelungi viaţa.

„Creşterea activităţii fizice nu numai că ajută la prevenirea

şi ţinerea sub control a bolilor de inimă, diabetului de tip 2 şi cancerului. De asemenea, reduce simptomele depresiei şi anxietăţii, reduce declinul cognitiv, inclusiv Alzheimer, şi îmbunătăţeşte memoria”, a declarat Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Din păcate, unul din patru adulţi şi patru din cinci adolescenţi nu fac suficientă activitate fizică, care poate include mersul pe jos, ciclismul, grădinăritul şi făcutul curăţeniei, a spus OMS.

„Aceste recomandări subliniază ceea ce mulţi experimentează în timpul

restricţiilor COVID aplicate peste tot în lume. A fi activ în fiecare zi reprezintă un lucru bun nu numai pentru corpurile noastre, dar şi pentru sănătatea noastră mintală.

Telefonaţi unui prieten şi faceţi cursuri online împreună. Ajutaţi-vă membrii familiei. Iar atunci când puteţi, mergeţi afară”, a spus Fiona Bull, şefa Departamentului OMS pentru activitate fizică.

Femeile însărcinate şi mămicile sunt şi ele incluse în recomandările OMS de 150 până la 300 de minute de mişcare aerobică moderată până la intensă săptămânal pentru adulţi.

 

Ultimele stiri

Parteneri