Sari la conținut

Toți șoferii din România trebuie să știe despre această modificare! Vor primi pe e-mail!

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Șoferii români trebuie să se aștepte la o nouă schimbare anunțată de Ministerul Transporturilor, de data aceasta în favoarea lor.

Autorităţile au stabilit, printr-un ordin al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ca, de la sfârşitul lunii aprilie, cei ce deţin roviniete cu o valabilitate de minimum 30 de zile să fie anunţaţi, prin e-mail, de expirarea lor.

„Este, practic, o facilitate pentru acei șoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate, nu este obligatoriu, dar cei care vor își vor da adresa de e-mail iar noi le vom trimite această notificare anunțându-i că le expiră rovinieta într-o anumită perioadă”, a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, pentru Digi 24.

Anual, sute de mii de șoferii primesc amenzi cuprinse între 250 de lei și 4.500 de lei pentru neplata rovinietei.

Din anul 2015 și până în 2021 peste 4 milioane de români au fost amendați pentru că nu și-au plătit rovinieta la mașină. Cei mai puțini au fost în 2015, puțin peste 350 de mii, iar ce mai mulți anul trecut, când peste 700 de mii de șoferi au primit amendă că nu și-au plătit taxa de drum.

Din 2015 și până în 2021, alți aproape un milion de șoferi au fost amendați pentru că nu au plătit taxa de pod de la Fetești.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel