Sari la conținut

Totul despre DIABET. Băutura roșie care scade „în mod semnificativ” zahărul din sânge în câteva ore de la consum

Diabet. Cu cât diabetul este lăsat mai mult tim în voia lui, cu atât sunt mai grave consecințele asupra sănătății. Nivelul ridicat al zahărului din sânge care caracterizează diabetul este principalul pericol pentru sănătate, deoarece glucoza dăunează nervilor din întregul organism. Din fericire, s-a demonstrat că o băutură roșie scade semnificativ nivelul zahărului din sânge în decurs de câteva ore, ajutând la prevenirea afecțiunii.

Totul despre DIABET. Băutura roșie care scade „în mod semnificativ” zahărul din sânge în câteva ore de la consum

Din fericire, diabetul de tip 2 poate fi prevenit, în cazul în care obezitatea și stilul de viață este dezordonat. În astfel de cazuri, controlul glicemiei este la fel de important pentru prevenirea bolii, precum și pentru gestionarea acesteia. Sucul unor fructe roșii, atunci când este adăugată în dietă, ar putea scădea semnificativ glicemia în decurs de câteva ore.

Produsele cu indice glicemic ridicată trebuie evitate în prevenirea diabetului, dar alte alimente ies acum în prim-plan pentru efectele lor puternice de scădere asupra nivelului de zahăr din sânge, care ar putea ajuta la reducerea riscului de diabet.

Cercetările publicate în revista Food and Function au investigat efectele consumului de căpșuni asupra nivelului de glucoză din sânge.

Cercetătorii au studiat 14 persoane supraponderali care au consumat o băutură de căpșuni la trei intervale separate.

Unii au ingerat băuturile cu două ore înainte de masă, iar alții la două ore după masă.

Rezultatele au arătat că cei care au consumat băuturile din căpșuni cu două ore înainte de masă au avut niveluri semnificativ mai scăzute de glucoză din sânge pe o perioadă de 10 ore, în comparație cu cei care au băut sucul în timpul mesei.

Căpșunile scad nivelul de insulină din sânge

Cercetătorii au sugerat că fructul a scăzut nivelul de insulină din sânge, mutarea glucozei din sânge și în celulele unde este transformată în energie.

 „Căpșunile, bogate în antociani, atenuează creșterile postprandiale induse de masă ale inflamației și stresului oxidativ, precum și răspunsurile la insulină îmbunătățite după masă”.

Așadar, căpșunile oferă cantități mari de nutrienți esențiali, inclusiv un set unic de antioxidanți cunoscuți sub numele de antocianine.

S-a demonstrat că acești antioxidanți, care conferă fructelor pigmentarea, reduc riscul de diabet de tip 2, potrivit Express.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel