duminică, noiembrie 27, 2022

Cu mentă, eucalipt, căpșuni, cu sau fără zahăr… Guma de mestecat a fost populară încă de când a ajuns în Franța în buzunarele soldaților americani, dar ce conține cu adevărat? Este un obicei bun? Uite care pot fi consecințele acestui obicei inofensiv?

În 2010, Franța a fost al doilea mare consumator de gumă de mestecat, imediat după Statele Unite. Deși această tendință a fost revizuită în scădere, aceste mici gume de mestecat sunt încă una dintre dulciurile preferate ale francezilor.

Te-ar mai interesa: Această PLANTĂ curăță arterele și ajută la reglare...

Remediu antistres

Aceste noi tipuri de dulciuri au făcut furori în timpul celui de-al Doilea Război Mondial: soldații americani au fost aprovizionați în mod regulat cu ele. Ele erau considerate un remediu antistres care le permitea să rămână mai concentrate.


Ce conțin gumele de mestecat?

Concret, este o gumă destinată a fi mestecată, nu înghițită. Acesta este compus dintr-o bază insolubilă în apă – și în salivă -: un amestec de gume și rășini naturale sau sintetice, la care se adaugă îndulcitori sau zahăr, arome (eucalipt, mentol, căpșuni etc.) și alți adjuvanți de fabricație, cum ar fi coloranți, gelatină, emulgatori, stabilizatori, bicarbonat etc.

Te-ar mai interesa: Ce nu ai voie să faci de Sfântul Andrei. Vei fi ur...

Rețineți: ingredientele sunt dozate diferit în funcție de marcă, pentru a obține mai multă sau mai puțină elasticitate.

Beneficii: este guma de mestecat o idee bună?

Faci baloane din gumă pentru a-ți impresiona prietenii, mestecatul în avion pentru a evita presiunea asupra urechilor în timpul decolării… Guma de mestecat poate avea multe utilizări. Iar unele dintre ele pot fi chiar benefice pentru sănătate.

Combate respirația urât mirositoare

Guma de mestecat poate avea într-adevăr un efect asupra concentrației de compuși volatili de sulf responsabili de respirația urât mirositoare. Acest lucru este valabil mai ales dacă guma de mestecat în cauză conține probiotice Lactobacillus, acetat de zinc, extract de scoarță de magnolie sau extract de eucalipt.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin fiert. 5...

Care este impactul gumei de mestecat asupra sănătății orale?

Imaginația colectivă tinde să îi facă pe oameni să creadă că toate gumele de mestecat sunt rele pentru dinți. Cu toate acestea, guma de mestecat fără zahăr crește producția de salivă, ceea ce ajută la combaterea senzației de gură uscată (xerostomie) și, de asemenea, neutralizează acizii din placa dentară pentru a preveni atacarea smalțului dentar. Acesta este un bun început pentru prevenirea cariilor.

Te-ar mai interesa: Neti Sandu: Acești nativi vor intra la cheltuieli ...

Ele nu ar trebui să înlocuiască niciodată periajul dinților și al spațiilor interdentare, dar pot fi utile ocazional, după masă, atunci când nu ai posibilitatea de a te spăla pe dinți.

Guma de mestecat crește, de asemenea, concentrația de calciu din salivă, care ajută la întărirea smalțului dentar.

Cea fără zahăr – și, prin urmare, necariogenă – cu eticheta UFSBD poate fi consumată timp de aproximativ douăzeci de minute, de două-trei ori pe zi.

Te-ar mai interesa: Cum arată sora lui Mihai Trăistariu. Este cu 13 an...

Sunt gumele de mestecat eficiente în renunțarea la fumat?

Unii înlocuitori de nicotină iau forma unor gume de mestecat: acestea oferă o doză mai mare sau mai mică de nicotină, care ajută la combaterea dorinței de a fuma. Sentimentul de sevraj dispare treptat, iar nevoia de a fuma dispare.

Aceste produse nu trebuie consumate ca o gumă de mestecat convențională. Cel mai bine este să consultați un profesionist din domeniul sănătății: există mai multe doze diferite și o monitorizare regulată permite o retragere treptată. În plus, în anumite cazuri, acești înlocuitori pot fi rambursați de către securitatea socială, potrivit Sante.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private