Sari la conținut

Consecințele sumbre ale dormitului cu fața în jos

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Dormitul pe burtă, cea mai nesănătoasă poziție de somn

Consecințele sumbre ale dormitului cu fața în jos. Experții au recomandat să evitați să dormiți cu fața în jos, deoarece vă puteți simți în orice fel numai nu odihnit.

Cu toții avem rutine diferite înainte de culcare, la fel ca în cazul multor alte aspecte ale vieții. Bineînțeles, acest lucru se aplică și la modul în care dormim.

Mulți dintre noi vor presupune instinctiv că orice poziție de dormit va fi suficientă atunci când ajungem în sfârșit în pat după o zi lungă și probabil că nu se vor gândi prea mult la asta.

Acest lucru nu este adevărat, însă, deoarece există o poziție de dormit populară care nu ar trebui folosită niciodată, indiferent cât de confortabilă și familiară ar putea părea.

Cele mai comune șase poziții de dormit sunt

Cele mai comune șase poziții de dormit sunt:

  • poziția fetusului (pe o parte cu genunchii la piept)
  • soldatul (întins pe spate cu brațele pe lângă corp),
  • steaua de mare (întins pe spate cu brațele întinse deasupra capului),
  • bușteanul (pe o parte, cu picioarele întinse),
  • chinuitul (brațele în față și picioarele întinse în lateral)
  • reefaller (omul care cade).

Având capul înclinat într-o parte și brațele în jurul pernei, cei care dorm în freefaller se culcă pe burtă. Din păcate pentru cei care preferă acest lucru, expertul în somn Lisa Artis sfătuiește împotriva acestei poziții.

Lisa, director executiv adjunct al The Sleep Charity, a făcut precizări într-un interviu recent acordat pentru Mirror: „Vă recomandăm să evitați să dormiți pe burtă, deoarece vă solicită foarte mult gâtul, acesta fiind permanent răsucit pe parcursul nopții”. Dormitul pe spate sau pe părțile laterale este acceptabil.

Astfel, ar putea fi momentul să vă reconsiderați poziția dacă vă treziți cu dureri de gât din ceea ce ar fi trebuit să fie un somn bun.

Martin Seeley, un specialist în somn de la MattressNextDay, a informat publicația că cei care sforăie ar trebui să evite să doarmă pe spate, deoarece acest lucru poate înrăutăți problema lor nocturnă deja enervantă.

Martin a dezvăluit: „Se crede că poziția ideală este să dormi pe o parte. Aceasta poate facilita o digestie și o circulație mai bună. De asemenea, poate deschide căile respiratorii pentru o respirație mai ușoară, ceea ce reduce probabilitatea de a sforăi”.

Popescu Daniela

Popescu Daniela, jurnalist cu peste 10 ani de activitate, a scris articole din domeniul social, cultural, medical, economic. A colaborat cu mai multe publicatii printre care enumeram Evenimentul zilei, Animal Zoo, Capital, Evz Monden.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel