Sari la conținut

Totul despre infertilitate cu dr. Andreas Vythoulkas la interviul LiveDoc

Vineri, 10 martie, de la orele 18:00 vă invităm la primul interviu LiveDoc, pe pagina de Facebook Doctorul Zilei. Subiectul dezbătut în aceasta săptămâna va fi infertilitatea, despre care vom discuta pe larg cu dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu competențe în infertilitate.

Unul din cinci cupluri se confruntă cu probleme de fertilitate, atât în România cât și la nivel mondial, cea mai sumbră statistică a ultimelor decenii. Numai în 2010, aproape 50 de milioane de cupluri nu au putut avea copii nici după cinci ani de încercări, iar alte 168 de milioane nu au mai putut avea al doilea copil, conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Vom afla răspunsuri la întrebări precum:

  • Când poate considera un cuplu că se confruntă cu infertilitatea, după cât timp de încercări nereușite?
  • Care e primul pas pe care trebuie să îl facă un cuplu care nu poate avea copii ?
  • În cât la sută din cazuri infertilitatea e de cauză feminină, cât de cauză masculină? 
  • Ce cauze are infertilitatea, în cazul femeilor, dar al bărbaților?
  • Ce teste se fac pentru a descoperi cauza infertilității?
  • Ce procent din cazurile de infertilitate sunt tratabile?
  • În ce situații e nevoie de Fertilizare In Vitro și ce presupune, mai exact, această procedură?

În România, anul trecut, au fost cele mai puține nașteri din 1990 până în prezent, potrivit unei statistici a Institutului Național de Statistică.

Faptul că se nasc din ce în ce mai puțini copii este un semnal de alarmă. Unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru este cauzat de faptul că din ce în ce mai multe femei pun pe primul plan cariera, ceea ce duce la amânarea momentului întemeierii unei familii. Ritmul accelerat al vieții sociale le determină pe femei să amâne foarte mult momentul conceperii unui copil, astfel încât tot mai multe dintre ele se gândesc după vârsta de 35 de ani să facă primul copil.

Ce șanse și soluții există pentru aceste femei să obțină o sarcină, care sunt cauzele infertilității și despre ultimele descoperiri în domeniu, ne va spune, vineri, dr. Andreas Vythoulkas, la interviul LiveDoc de pe pagina de Facebook Doctorul zilei, vineri, 10 martie, de la orele 18:00

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel