Sari la conținut

Toxină hipoglicină. Cât de periculoasă este pentru organism

Alimente interzise de autorități. Carnea de cal, drobul de oaie sau agrișele se numără printre cele opt alimente interzise în SUA. De ce sunt interzise în unele state? 

Toxină hipoglicină. Cât de periculoasă este pentru organism

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și/sau Departamentul Agriculturii din SUA, stabilesc o serie de reguli alimentare ce trebuie respectate. Site-ul Recipes prezintă o listă cu opt alimente care sunt interize în SUA. Unele dintre ele sunt interzise doar în anumite state.

1. Carnea de cal

Serviciul de Inspecție și Siguranță Alimentară (FSIS) al USDA nu are voie să mai finanțeze sacrificarea cailor pentru consumul uman încă din 2006.

FSIS a interzis consumul de plâmâni de animale

2. Haggis (un anumit tip de drob de oaie)

Nu haggis-ul în sine este interzis, ci unul dintre ingredientele principale ale acestui preparat tradițional scoțian: plămânii animalelor. Haggis se face din stomac de oaie. FSIS a interzis consumul de plâmâni de animale pentru că fluidele gastrointestinale pot ajunge în plămânii unui animal în timpul procesului de sacrificare, ceea ce duce la risc crescut de boli, arată Recipes.

3. Agrișele

Această interdicție se aplică în principal în nord-estul Americii. Câteva state americane au decis interzicerea agrișelor și a coacăzului negru deoarece unele specii stimulează o boală care ucide copacii, cunoscută sub numele de rugina de pin alb.

4. Carnea de vită dezosată mecanic

Riscu ”bolii vacii nebune”

În SUA nu mai există carne de vită dezosată mecanic, deoarece aceasta ar putea avea Encefalopatie spongiformă bovină (cunosctută drept„boala vacii nebune”) Procedeul de a seapara osul de carne a fost considerat nesigur în America încă din 2004. Riscu ”bolii vacii nebune” nu se limitează însă doar la carnea de vită, ci și la alte tipuri de carne.

5. Sasafras (scoarța de sasafras)

Scoarța de Sassafras conține uleiuri considerate acum drept cancerigene, deși au fost folosite cândva pentru aromatizarea unor feluri de mâncare, alimente și băuturi, inclusiv pentru bere sau chiar pentru tratarea inflamației oculare.

Din cauza asocierii sale cu cancerul, Sassafrasul a fost interzis pentru consum uman în anii 60 de către FDA și rămâne la fel și astăzi.

Delicatese de lux de origine franţuzească, interzise

6. Foie-Gras

Foie-Gras este interzis în California din 2012, din cauza modului în care este făcut. Sub presiunea asociaţiilor de apărare a animalelor, consiliul municipal din New York a adoptat legea care interzice comercializarea foie gras-ului începând cu sfârşitul anului 2022.

Autorităţile din uriaşa metropolă americană au decis interzicerea comercializării acestei delicatese de lux de origine franţuzească, produsă din ficat proaspat de gâscă sau raţă care au fost îngrăşate înainte. Proiectul a fost sprijnit de„Voters for Animal Rights”, care militează pentru drepturile animalelor.

Risc de a contracta boli

7. Laptele nepasteurizat

Unii oameni preferă să bea laptele crud. Cu toate acestea, există preocupări majore, din cauza riscului de a contracta boli în cazul în care laptele crud este contaminat cu agenți patogeni. Așa că multe state au interzis vânzarea laptelui sau a altor produse lactate care nu au fost pasteurizate corespunzător. Alte state permit vânzarea laptelui crud doar în ferme, nu și la magazinele cu amănuntul.

Toxină hipoglicină

8. Ackee proaspăt

Acest fruct originar din Africa de Vest nu va fi găsit în piețele din SUA, deși în alte zone tropicale, cum ar fi Jamaica, poate fi consumat conservat sau congelat. Acest lucru se datorează faptului că pielea sa roșie produce o toxină numită hipoglicină când fructul s-a cules înainte de a fi copt complet. Acest lucru poate provoca scăderi periculoase ale zahărului din sânge. În cazuri severe, poate provoca chiar moartea, potrivit Capital.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: