Sari la conținut

Transpirație urât mirositoare? Află ce boli se pot ascunde în spatele acesteia

Transpirație urât mirositoare? Află ce boli se pot ascunde în spatele acesteia.

În mijlocul temperaturilor în creștere, transpirația excesivă este pe cale să apară. Cu toate acestea, uneori poate fi însoțită de miros neplăcut, mai ales la axile.

Într-adevăr, ideea de a fi nevoit să adulmece mirosul corporal în timp ce călătoriți cu transportul public este cel mai rău coșmar pentru toți în această perioadă a anului.

Ce cauzează mirosul la axile?

Mirosul corporal apare atunci când bacteriile și transpirația de pe piele se unesc. Acest lucru se poate schimba din cauza fluctuațiilor hormonale, a efectelor medicamentelor, a afecțiunilor precum diabetul sau a alegerilor dietetice.

Atunci când transpirația și bacteriile se amestecă în axile și se usucă, este probabil să producă un miros neplăcut.

Pe de o parte, menținerea unei bune igiene personale poate ajuta la prevenirea mirosului axilelor: făcând un duș, sau prin aplicarea pudrei de talc pentru a absorbi transpirația sau folosirea unui antiperspirant.

Transpirație urât mirositoare? Află ce boli se pot ascunde în spatele acesteia

Pe de altă parte, este important să știm dacă mirosul urât este un semn de avertizare al unei probleme de sănătate.

Mirosul corporal se poate schimba, iar axilele pot începe să miroasă de la rău la mai rău, în funcție de alegerile dietetice sau de obiceiurile personale. Consumul anumitor alimente și băuturi poate face ca transpirația să aibă un miros diferit, cum ar fi:

1. Consumul de ceapă și usturoi

2. Aportul de alcool

În plus, următoarele condiții pot înrăutăți axilele mirositoare:

1. Stresul

2. Anxietate

3. Diabet

4. Menopauza

5. Infecții precum HIV, malarie, endocardită, bruceloză și hiperhidroză secundară

Transpirația de la subraț poate deveni urât mirositoare ca efect secundar al medicamentelor precum opiaceele, metadona, galantamina și inhibitorii recaptării serotoninei.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: