Sari la conținut

Transpiri în exces? Iată cum poți combate hiperhidroza

transpiratie excesiva
sursa foto: arhiva doctorulzilei
transpiratia nocturna, cauze

Transpirația excesivă este numită și hiperhidroză. Aceasta apare mai ales vara, însă, pentru anumite persoane, aceasta este manifestată în orice perioadă a anului.

Hiperhidroza afectează în special mâinile, picioarele și axilele.

Pentru a rezolva problema este important ca înainte să înțelegem un lucru: transpirația este mecanismul natural pe care organismul îl folosește pentru a regla temperatura corporală.

Astfel, temperatura ambientală ridicată, soarele, febra și efortul fizic vor contribui la declanșarea hiperhidrozei.

Remedii pentru transpirația excesivă

Remediu cu ceai verde

Ingrediente

1 l de apă
4 pliculețe de ceai verde (sau echivalentul lor în grame)

Instrucțiuni

Introdu pliculețe de ceai în apă și adu amestecul la punctul de fierbere. Las-o să se răcească, apoi utilizează infuzia pentru a-ți clăti mâinile, picioarele și axilele. Acest remediu acționează ca un astringent natural.

Remediu cu salvie

Ingrediente

1 l de apă
2 linguri de salvie uscată

Instrucțiuni

Adu apa combinată cu salvie la punctul de fierbere și lasă infuzia să dea în clocot pentru trei minute. Ia-o de pe foc și las-o să se răcească. Strecoară infuzia și toarn-o într-o cadă plină cu apă caldă.

De asemenea, poți să torni această infuzie într-un lighean și să-ți înmoi mâinile și picioarele în ea sau s-o aplici cu un burete pe regiunea axilelor. La final, clătește-te cu apă rece. O altă variantă este să bei infuzia de salvie (ai nevoie de o linguriță de salvie pentru fiecare cană de apă fierbinte).

Remediu cu oțet de mere

Ingrediente

10 ml de oțet de mere
20 ml de apă

Instrucțiuni

Amestecă aceste două ingrediente și bea mixtura obținută în fiecare dimineață, înainte de micul dejun. Așteaptă o jumătate de oră, apoi servește pâine integrală prăjită și fructe, recomandă Doza de Sănătate.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: