Sari la conținut

TRATAMENT revoluţionar pentru cancerul PULMONAR! Medicamentul minune, eficient şi în fazele avansate ale bolii

Cancer pulmonar
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Un nou medicament a avut rezultate promițătoare în tratarea cancerului pulmonar. Este vorba de medicamentul Imfinzi care vizează formele agresive ale bolii.

Medicamentul arată promițător în tratarea cancerului pulmonar agresiv, au anunțat reprezentanții AstraZeneca, potrivit cărora testele au arătat că a ajutat la îmbunătățirea supraviețuirii generale. De asemenea, a avut rezultate pozitive în ceea ce privește supraviețuirea progresivă.

Medicamentul a demonstrat o „îmbunătățire semnificativă din punct de vedere statistic și clinic”, au arătat testele aflate într-un stadiu avansat, transmite Reuters, citată de Mediafax.

Supraviețuirea globală este definită ca proporția de pacienți tratați cu medicament care supraviețuiesc, în timp ce supraviețuirea fără progresie se referă la perioada de timp în care o persoană trăiește cu boala fără ca ea să se agraveze după tratament.

Cancerul pulmonar cu celule mici este o formă extrem de agresivă de cancer, care de obicei recidivează și progresează rapid, în ciuda răspunsului inițial la chimioterapie și radioterapie, cu doar 15% până la 30% dintre pacienți în viață la cinci ani după diagnostic, a precizat AstraZeneca.

Explozie de cazuri de cancer la nivel mondial

Noile estimări făcute de experţii Organizației Mondiale a Sănătății relevă că numărul cazurilor de cancer la nivel global va ajunge la 35 de milioane în 2050. Este vorba despre o creștere de 77% față de cele 20 de milioane de cazuri diagnosticate anul trecut.

Datele au fost publicate de Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului din cadrul OMS și acoperă 185 de țări și 36 de forme ale bolii.

Potrivit cercetătorilor, cancerul pulmonar a fost cea mai frecventă formă de cancer din întreaga lume în 2022, fiind responsabil pentru 2,5 milioane de cazuri, 12,4% din total, urmat de cancerul de sân la femei, cancerul colorectal, cancerul de prostată și cancerul de stomac, transmite CNN.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel