sâmbătă, iulie 31, 2021

Tratament tiroidă slăbit. Hipotiroidismul reprezintă o afecţiune ce apare atunci când glanda tiroidă nu produce o cantitate suficientă de hormoni, fapt ce afectează procesele metabolice ale organismului.

Incidenţa

acestei afecţiuni este mai crescută la femei decât la bărbaţi, prin urmare specialiştii au tras concluzia că această afecţiune este influenţată de un dezechilibru al hormonilor estrogeni. Din fericire, există unele măsuri ce pot ţine sub control hipotiroidia şi printre ele se numără şi efectul binefăcător al plantelor.

Îngrăşarea este unul dintre simptome

Simptomele hipotiroidismului sunt: senzaţie de oboseală şi slăbiciune, intoleranţă la frig, crampe şi dureri musculare, constipaţie, creşterea în greutate sau dificultatea de a reduce kilogramele în plus, piele uscată şi aspră, păr

fragil cu tendinţă de cădere, voce răguşită, flux menstrual abundent, valori crescute ale colesterolului, depresie, activitate mentală lentă şi dificultăţi de memorare

Tratament tiroidă slăbit. Mâncaţi drojdie de bere şi nuci

Pentru a ţine sub control hipotiroidia este bine să consumaţi sare de mare în locul celei de rocă. Aceasta este bogată în iod şi stimulează organismul să producă hormoni tiroidieni. De asemenea, mâncaţi alimente bogate în complexul B (drojdie de bere, cereale integrale, nuci, seminţe), dar şi bogate în iod (alge marine).
Mineralele precum calciul, fierul, cuprul, zincul,

magneziul şi seleniul au un rol important pentru buna funcţionare a tiroidei.

Incidenţă mai mare la pubertate şi la menopauză

S-a observat că hipotiroidismul apare la femei cu precădere în perioada pubertăţii şi a menopauzei, atunci când nivelul de estrogeni este mai scăzut.
Femeile pot îmbunătăţi situaţia prin administrarea de remedii naturale care stimulează producţia de estrogeni (vitex agnus-castus, lemn-dulce, black cohosh – aceste remedii nu se administrează femeilor care suferă de afecţiuni care indică un dezechilibru hormonal fără consultarea prealabilă a medicului).
Planta indiană

numită Ashwagandha, administrată zilnic, ajută la optimizarea funcţionării glandei tiroide, precum şi la o mai bună gestionare a stresului şi a stărilor psihice neplăcute ce apar în cazul acestei afecţiuni. În plus, creşte tonusul muscular, diminuând senzaţia de oboseală şi slăbiciune.
De asemenea, spirulina are efect reglator, putând fi folosită atât pentru hiper, dar şi pentru hipotiroidism.

Recomandări

Prosthyroid: ajută la reglarea funcţiei tiroidiene atât în hipo, cât şi hipertiroidism. Previne fluctuaţiile emoţionale şi schimbările de dispoziţie cauzate de o proastă funcţionare

a glandei tiroide (iritabilitate, anxietate, nervozitate). Ajută la înlăturarea stării de confuzie şi lentoare mentală, optimizând randamentul intelectual. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
Kanchanar Guggul: poate fi folosit în hipo şi hipertiroidie, reglator al funcţiei tiroidiene (prin intermediul secreţiei de tiroxină), antiinflamator, drenor limfatic, diuretic, antiedematos, hipolipemiant, decongestiv. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.

Ultimele stiri

Parteneri