joi, iulie 29, 2021

Simptomele gâtului inflamat apar ca urmare a unei infecții virale sau bacteriene. Sistemul imunitar răspunde infecției și se manifestă, la nivelul gâtului, prin iritarea membranelor mucoase. Iată ce

poți face pentru ameliorarea gâtului inflamat!

Cu toate că aceste simptome pot fi foarte neplăcute, există o multitudine de tratamente naturale pentru ameliorarea gâtului inflamat, potrivit Medical News Today. Iată câteva metode prin care poți combate durerile în gât.

Oțetul de mere

Oțetul de mere este un tratament naturist foarte cunoscut. Acesta conține acid acetic, substanță care luptă împotriva bacteriilor. Pentru a reduce durerile și inflamațiile, pregătește un pahar de apă caldă la care să adaugi o lingură de oțet de mere. După preferințe,se poate adăuga și o lingură de miere. Totuși, este recomandat

să nu urmezi acest tratament pentru perioade lungi de timp. Oțetul poate ataca dinții și poate provoca probleme digestive.

Mierea

Mierea are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene, ceea ce o face tratamentul perfect pentru durerile în gât. Se poate consuma ca atare sau se poate folosi ca îndulcitor pentru alte remedii, precum ceaiul.

Apa cu lămâie

Lămâia are un conținut bogat de vitamina C și antioxidanți. Aceste substanțe reduc semnificativ inflamațiile de la nivelul gâtului și încurajează producția de salivă, ceea ce menține membranele mucoase umede. Pentru a obține cele mai bune rezultate,

bea un pahar de apă caldă în care adaugi puțin suc de lămâie și miere.

Ceaiul de scorțișoară

Scorțișoara este un remediu plin de antioxidanți. Pe lângă aceștia, poate ajuta în eliminarea bacteriilor ce cauzează inflamarea gâtului.

Ceaiul de mușetel

Mușețelul este cunoscut pentru efectele calmante și relaxante pe care le are asupra corpului și minții. Această plantă medicinală ajută să ai un somn odihnitor, esențial în vindecarea și regenerarea organismului. Pe lângă aceste beneficii, mușețelul poate ajuta în lupta cu infecția și reduce considerabil durerile.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri