Sari la conținut

Tratamente naturale pentru refluxul acid. Cum ameliorezi simptomele provocate de afecțiune?

Simptome reflux gastroesofagian
Sursă foto: Getty Images
Simptome reflux gastroesofagian

Refluxul de acid este o problemă de sănătate frecventă, atât la bărbați cât și la femei. Această afecțiune este însoțită de obicei de simptome neplăcute, precum arsuri și dureri la nivelul esofagului. Din fericire, există o serie de tratamente naturale pentur refluxul acid care te vor ajuta să ameliorezi manifestările incomode.

Manifestat frecvent, refluxul acid poate semnala afecțiuni mai complicate, precum boala de reflux gastroesofagian (GERD). Dacă ai observat că refluxul acid este o problemă prezentă, este recomandat să consulți un specialist.

Medicul specialist îți va pune diagnosticul și, în funcție de gravitatea bolii, va putea indica diferite tratamente. Acestea pot fi diferite medicamente antiacide, intervenții chirurgicale sau tratamente endoscopice, care au fost testare riguros în ultimii ani, explică Doza de Sănătate.

Tratamente naturale pentru reflux acid, care nu cauzează efecte secundare

Ghimbirul

Rădăcina de ghimbir este un remediu natural eficient pentru refluxul acid și alte probleme digestive. Poate fi și o soluție pentru copiii care suferă sporadic de această afecțiune. În plus, femeile însărcinate pot folosi ghimbir pentru reflux, greață și vărsături.

Doza optimă este cuprinsă între 1 și 1,5 grame de pudră de ghimbir pe zi. O poți lua cu o jumătate de oră înainte de mese sau când ai simptome de reflux acid. De asemenea, poți consuma ghimbir sub formă de infuzie sau extract (conform instrucțiunilor producătorului). În unele cazuri, un exces de ghimbir poate provoca alte probleme digestive.

Mierea

Pentru început, să aruncăm o privire asupra mierii, un aliment medicinal și remediu topic pentru multe afecțiuni folosit din cele mai vechi timpuri. De asemenea, poți utiliza mierea pentru a ameliora refluxul acid, alături de medicamentele convenționale.

Mierea, datorită densității și vâscozității sale, rămâne o perioadă de timp în esofag. Aceasta acoperă întreaga membrană mucoasă și are o acțiune antiinflamatoare și antibacteriană.

Atunci când alegi mierea, îți recomandăm să utilizezi un sortiment pur și netratat termic. În acest fel, mierea își păstrează proprietățile și nu conține aditivi nesănătoși.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel