Sari la conținut

Tratamente naturiste care scad aciditatea gastrică. Remedii cu efect calmant

aciditete gastrica
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
noi substanțe care pot trata aciditatea gastrică

Aciditatea gastrică, denumită medical dispepsie acidă, este o afecțiune caracterizată prin secreția de cantități mari de suc gastric. Oamenii care se confruntă cu această problemă vor să știe ce medicamente suprimă acidul din stomac.

Acidificarea excesivă a stomacului poate duce la boala de reflux gastroesofagian (în care sucurile gastrice curg înapoi în esofag, provocând inflamație, arsuri și durere) și dezvoltarea gastritei și a ulcerelor gastrice.

Află cum se poate combate aciditatea gastrică  fără ajutorul medicamentelor

 

aciditate gastrica
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

 

Soluții naturiste pentru arsurile la stomac

Bicarbobnat de sodiu
Arsurile gastrice pot fi calmate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, un ingredient care neutralizează aciditatea stomacală, acționând ca un tampon pentru mucoasa gastrică. Amestecă o linguriță de bicarbonate de sodiu cu 150 de mililitri de apă și încearcă să bei lichidul imediat. Nu are un gust foarte plăcut, dar nici nu e ceva atât de respingător încât să nu poată fi consumat.

Migdalele
Uleiul pe care îl conțin migdalele neutralizează aciditatea gastrică, iar senzația neplăcută de arsură în gât și în coșul pieptului dispare. Dacă suferi de această afecțiune, ar fi bine să ai în casă o pungă cu migdale fără sare. Oleaginoasele se păstrează în recipiebnte închise ermetic, la întuneric și răcoare. Ar trebui consumate reped, deoarece nu rezistă prea mult și râncezesc. Poți consuma, de asemenea, și lapte de migdale deoarece este alcalin și neutralizează acizii din stomac.

Bananele
Arsurile gastrice pot fi combătute cu succes dacă mănânci banane coapte. Aceste fructe exotice, care se găsesc la noi în orice magazin, acționează ca un pansament pentru stomac. Recomandat este să cosumi zilnic câte o banana, mai ales după mesele copioase sau bogate îna limenet acide care nu-și fac bine. Alege banana galbene, foarte coapte.

Ceai de tei
Ceaiul de tei calmează durerile de stomac, iar cele mai multe dintre acestea apar din cauza hiperacidității. După mesele grele sau copioase bea o ceașcă de ceai de tei neîndulcit. Are efect calmant, neutralizează acidul gastric și îți induce o stare de liniște și relaxare. Ceaiul de tei se găsește în magazine la pliculețe, dar și la pungă. Cel mai recomandat ar fi să folosești frunze și flori de tei culese chiar de tine și puse la uscat. Dacă nu ai în casă, cumpără planta din magazin.

Ceai de ghimbir
Ceaiul de rădăcină de ghimbir este indicat atunci ând suferi de arsuri gastrice și vrei să încerci un tratament naturist. Adăugă o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă într-o cană cu apă fierbinte. Rădăcina se lasă în cană timp de 10 minute, iar apoi se bea ceaiul obţinut. Această plantă are capacitatea de a relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac nu este împins către esofag.

Infuzie de țintaură

Țintaura este o plantă medicinală de culoare roșie sau albastră, iar potrivit wikipedia, popular este cunoscută sub mai multe denumiri: țintaulă, fierea pământului, iarba frigurilor, potroacă, cintoaie, frigor, frigurică, ghințură, ghințurea, potrocea, potrocuță, scăunel, scânteiuță, taulă, buruiană-de-friguri, cocoșei-de-grădină (pl.), crucea-pământului, floare-de-friguri, fumărică-bășicoasă, iarbă-de-curcă, iarbă-de-friguri, săfindei-de-câmp etc. Pentru calmarea rsurilor gastrice, prepară o infuzie dintr-o linguriţă de ţintaură uscată și 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 5 minute și consumă, zilnic, trei căni.

Iaurt simplu, slab
Printre tratamentele naturiste pentru arsuri la stomac se numără și iaurtul simplu, natural. Consumă câte un iaurt mic pe zi! Alege iaurt clasic, simplu, slab, fără îndulcitori, coloranți sau arome. Iaurtul cu fructe nu este indicat deoarece nu este foarte sănătos. Zaharurile și E-urile nu te vor ajuta prea mult dacă suferi, ocazional, de arsuri stomacale. Se știe că, în general, produsele lactate pot reduce arsurile stomacale.

Lapte fără grăsime
Laptele cu conținut scăzut de grăsimi sau care nu conține deloc grăsimi este un ajutor de nădejde la care poți apela atunci când te confrunți cu hiperaciditate gastrică. Dacă resimți arsuri mai ales noaptea, în timp ce dormi, seara, înainte de culcare bea o cană cu lapte călduț. Este relaxant, combate aciditatea și te ajută să dormi bine întreaga noapte, potrivit click.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel