Sari la conținut

Remedii naturale pentru ameliorarea gastritei și disconfortului

durere in partea dreapta
Sursa foto: arhiva Doctorul zilei
Durerea în partea dreaptă a abdomenului: ce boli semnalează

Gastrita este o problemă digestivă foarte neplăcută. Aceasta poate fi declanșată de consumul alimentelor excesive și, în special, de produsele care stimulează producția acidului gastric.

Anumite alimente stimulează producția de acid gastric. În consecință, mucoasa stomacului poate deveni sensibilă și, astfel, se poate instala gastrita.

Din fericire, anumite remedii funcționează ca un adevărat pansament natural pentru stomac.

Remedii naturale pentru gastrită

Remediu cu ulei și cartofi

Putem combate mai multe probleme digestive, inclusiv durerea și disconfortul care pot surveni de fiecare dată când mâncăm, cu ajutorul unei rețete vechi la care apelau bunicile noastre. Nu trebuie decât să consumi următoarea bătură timp de 9 zile:

Ingrediente

  • ½ pahar de suc de cartofi cruzi
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin

Amestecă bine aceste 2 ingrediente și consumă băutura obținută dimineața, cu cel puțin o jumătate de oră înainte de micul dejun. Poți urma această cură de 2 ori pe lună.

Dacă îți prepari propriul suc de cartofi, este important să folosești doar cartofi lipsiți de pete sau muguri. Cartofii cu asemenea imperfecțiuni pot fi toxici. În cazul în care nu ai la dispoziție un robot de bucătărie, rade cartoful și stoarce-i sucul cu ajutorul unui tifon, recomandă Doza de Sănătate.

Argila albă

Argila albă reprezintă cea mai bună alternativă naturală a antiacizilor farmaceutici. Acest produs este foarte eficient și nu provoacă reacții negative. Însă persoanele cu hipertensiune arterială și constipație ar trebui să evite argila albă.

Ingrediente

  • 1 linguriță de argilă albă
  • ½ cană de apă

Instrucțiuni

Folosind o ustensilă de sticlă, amestecă argila albă cu o jumătate de pahar de apă.
Nu folosi ustensile de metal sau plastic, deoarece aceste materiale pot altera efectul terapeutic al remediului.
Consumă remediul obținut între mese.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel