Sari la conținut

Tratamente naturiste pentru căile respiratorii. Cum menții sănătatea sistemului respirator cu un singur ingredient?

Căile respiratorii pot fi afectate de diverse afecțiuni. Tusea, gripa, răceala și amigdalita sunt câteva dintre afecțiunile care semnalează o posibilă problemă a sistemului respirator. Dacă suferi de aceste boli în mod frecvent, este indicat să începi un tratament care să amelioreze simptomele și să curețe în mod eficient căile respiratorii.

Sănătatea căilor respiratorii este esențială pentru organism. De aceea, medicii recomandă să folosești diferite tratamente care să te ajută să îți sistemul respirator curat și sănătos. Dintre toate tratamentele naturiste pentru curățarea căilor respiratorii, mierea este cea mai populară.

Datorită proprietăților antioxidante, purificatoare și vindecătoare, miereaeste unul dintre cele mai utilizate alimente pentru a trata o multitudine de infecții. În acest caz, pentru a menține sănătatea căilor respiratorii, mierea acționează ca un antibiotic natural și ajută la ameliorarea simptomelor și durerilor. Potrivit Doza de Sănătate, mierea poate fi un tratament excelent pentru a menține sănătatea sitemului respirator, fiind recomandată chiar și de medici.

Iată ce tratamente te pot ajuta să îți menții sănătatea căilor respiratorii

 „Apă cu miere

Acesta este primul remediu cu miere care ajută la tratarea afecțiunilor căilor respiratorii. Este foarte ușor de preparat și îți va permite să beneficiezi de toate proprietățile acestui aliment grozav.

Citeste si:

Ingrediente

  • 2 linguri de miere (20 g)
  • 3 căni de apă (300 ml)
  • Sucul unei lămâi (30 ml)

Mod de preparare
Pune apa într-o oală la fiert.
Când ajunge la punctul de fierbere, oprește focul și lasă lichidul să se răcească aproximativ 3 minute.
Adaugă cele 2 linguri de miere.
Nu uita să adaugi felii de lămâie sau sucul proaspăt stors.

Sirop de miere cu lămâie

Un alt remediu pentru a-ți îngriji sănătatea respiratorie este siropul de miere cu lămâie. După cum poți vedea, lămâia este un complement esențial pentru miere, deoarece este un excelent agent antibacterian.

Ingrediente

  • 2 lingurițe de miere (10 g)
  • Suc obținut dintr-o jumătate de lămâie (15 ml)

Mod de preparare
Pune cele două linguri de miere într-un castron.
Stoarce sucul lămâii.
Pune recipientul în cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde.
Consumă siropul cald cu lingura.”, recomandă Doza de Sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.