duminică, septembrie 26, 2021

Vara vine cu soare, distracție și voie bună, dar și cu înfiorătoarele insecte care ne pot face viața un calvar. Există oameni care sunt un magnet pentru țânțari, însă există și metode naturale pentru a-i ține la distanță.

Sunt câțiva factori care te fac delicios pentru țânțari. Dacă ai transpirat, dacă ai grupa de sânge 0, dacă ești femeie însărcinată, dacă ai alcool în sânge sau dacă porți haine de culoare închisă.

Cum țin țânțarii la distanță

Există un truc care poate face minuni. Persoanele care consumă ceapă, usturoi și ardei iute devin respingători pentru țânțari. Gurile rele ar spune că și pentru oameni, din cauza mirosului. Dar serile în familie asortate cu salate în care să abunde ceapa și usturoiul putem spune că nu vor deranja decât insectele.

Un alt truc, de data asta frumos mirositor, este să aplici o picătură de ulei de lavandă undeva pe corp. Iar trucul funcționează și în cazul animalelor.

Purtați haine deschise la culoare și, de preferat, cu mânecă lungă. Faceți duș cât de des puteți vara! Țânțarii nu sunt atrași de pielea curată.

Ultimele stiri