marți, iunie 15, 2021

Doar câteva obiceiuri simple cu care să-ți începi dimineața, te vor ajuta să ai energie și să-ți stimulezi metabolismul să ardă calorii întreaga zi.

1. Bea apă, imediat ce te-ai trezit

Imediat cum

te-ai trezit, înainte de periajul dinților sau baia de dimineata, bea trei pahare de apă. Îți poți începe rutina obișnuită de dimineață, dar așteaptă 45 de minute înainte de a lua micul-dejun. Fie că este vorba de migrene ori dureri de dinți , probleme digestive sau ale tensiunii arteriale, apa băută dimineața, pe stomacul gol poate face minuni. Studiile specialistilor au arătat eficiența acestui simplu obicei, la îndemâna tuturor, în tratarea oricăror dureri.

2. Mic-dejun echilibrat

Un mic dejun sănătos trebuie să conțină deopotrivă carbohidrați (cereale integrale, pâine, fructe), proteine

(ouă, lactate degresate) și lipide sănătoase (caju/nuci/migdale, ulei de măsline). Legumele, fructele și cerealele integrale sunt o sursă foarte bună de fibre; acestea reglează tranzitul intestinal și ne asigură o senzație de sațietate îndelungată.

Iată câteva exemple:

mic-dejunmic-dejun1mic-dejun23. Mișcare

Dacă vrei să faci mişcare, dimineaţa este momentul ideal al zilei. Un antrenament la primele ore îţi ridică rata metabolismului şi o menţine ridicată timp de câteva ore, ceea ce înseamnă că pe parcursul zilei organismul tău va consuma mai multe calorii chiar şi atunci când stai.

Vezi aici un program de exerciții

de doar 15 minute, de făcut acasă, fără echipament.

 

Ultimele stiri

Parteneri