vineri, iunie 2, 2023

Cancerul testicular poate fi dificil de detectat în stadiile incipiente. Având în vedere acest lucru, un expert a făcut lumină asupra unora dintre semnele mai puțin cunoscutecare semnalează această afecțiune.

Stadiile inițiale ale bolii evoluează fără durere și se manifestă prin edem testicular unilateral sau apariția unor formațiuni nodulare la acest nivel.

Trei semne mai puțin cunoscute pentru cancerul testicular. Atenție, nu le ignorați! 

Dr. Gareth Nye, lider de program pentru BMedSci Medical Science de la Universitatea din Chester, a împărtășit câteva semne mai puțin cunoscute, inclusiv dureri de spate și modificări ale țesutului mamar.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru DIABETICI: atenție la ACEST „ef...

„La un număr semnificativ de bărbați, cancerul s-a răspândit înainte de apariția simptomelor inițiale”, a explicat cercetătorul. „În acest caz, durerile de spate, modificările țesutului mamar masculin sau tusea peristaltică pot indica, de asemenea, cancer testicular.”

Peristaltismul este o alternanță a mișcărilor de contracție și de relaxare a musculaturii netede a esofagului, stomacului și intestinului, care se propagă sub formă de unde și în direcție anterogradă, de-a lungul tubului digestiv. Cu alte cuvinte, o tuse involuntară și cronică ar putea fi un semn al bolii.

Te-ar mai interesa: Cea mai puternică rugăciune pentru copii. Orice ma...

Simptomele cancerului testicular

NHS Inform din Scoția enumeră următoarele drept potențiale semne de avertizare pentru cancerul testicular:

  • nodul sau umflarea unuia dintre testicule
  • o durere surdă în scrot
  • o senzație de greutate în scrot

 „În mod ideal, urmăriți orice modificări ale fermității sau greutății testiculului care diferă de ceea ce este normal pentru dumneavoastră. Adesea, compararea unuia cu cealaltă poate ajuta, totuși, este esențial să vă asigurați că vă verificați testiculul într-un mediu cald.

Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...

Un loc bun pentru a verifica regulat ar fi, de exemplu, o baie. Orice schimbare de aspect sau de simț de la unul la altul ar putea fi, de asemenea, un semn al ceva care nu este în regulă, care poate include cancer.

Durerile surte și durerile care pot veni și dispare și senzația de noduli sunt de obicei cele mai comune semne pe care le observa bărbații”, a explicat dr. Nye., potrivit Daily Record.

Te-ar mai interesa: Alimente care scad tensiunea arterială. Ce ar treb...

Experții mai atrag atenția că este importantă verificarea regulată a testiculului. Dacă este descoperit suficient de devreme, majoritatea bărbaților se recuperează complet după un cancer testicular, însă dacă semnele sunt omise sau ignorate, această afecțiune poate fi mortală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private