Sari la conținut

Diagnostic șocant pentru o femeie care se plângea de dureri de spate de ani de zile

dureri de spate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Durerile de spate, simptome alarmante

Diagnostic șocant. Durerea de spate este un eveniment nefericit comun în zilele noastre și, din ceea ce pare, mai frecvente la femei în comparație cu bărbații.

Adesea, menstruația poate declanșa dureri de spate la femei, la fel ca sindromul premenstrual și chiar în timpul sarcinii și menopauzei. Îmbătrânirea contribuie, de asemenea, la durerile de spate și chiar o agravează.

Dar într-un caz șocant, o tânără de 46 de ani din China se plângea de dureri de spate de câțiva ani înainte de a fi făcută o descoperire șocantă. Medicii au găsit un parazit mortal în coloana ei vertebrală.

An MRI scan shows the cyst on the spinal cord (yellow arrow)

Diagnostic șocant pentru o femeie care se plângea de dureri de spate de ani de zile

Femeia din China a vizitat un spital cu dureri în partea inferioară a spatelui, care iradiau prin șold până la picioare. Acest lucru s-a înrăutățit treptat și a început cu trei ani înainte ca ea să meargă la doctor pentru prima oară.

Scanările au dezvăluit că un chist a început să crească pe măduva spinării ei – și, ceea ce este mai rău, era umplut cu un parazit mortal cunoscut sub numele de Taenia solium.

Această afecțiune, în care teniile se găsesc în sistemul nervos central, oriunde în creier sau măduva spinării, este cunoscută sub numele de neurocisticercoză. Când se află pe coloană vertebrală, este cunoscută sub numele de cisticercoză.

Studiile spun că până la 7% dintre persoanele cu această infecție suferă un accident vascular cerebral. În timp ce explică acest lucru în Journal of Medical Case Reports, medicii speculează că parazitul provoacă accident vascular cerebral călătorind la măduva spinării prin vasele conectate la coloana vertebrală.

După ce chistul a fost îndepărtat, femeia a fost tratată cu medicamente deparazitatoare, iar la trei ani după operație, durerile de spate s-au redus semnificativ.

Care sunt simptomele neurocisticercozei

Neurocisticercoza se poate manifesta în mai multe moduri și totul depinde de locul în care se formează chistul și de amploarea infecției și de starea sistemului imunitar.

Unele dintre simptomele comune ale infecției sunt:

  • Dureri de cap cronice
  • Presiunea în creier
  • Convulsii
  •  Capacitate redusă de a gândi și a-ți aminti lucruri
  • Probleme neurologice care afectează creierul, nervii și măduva spinării

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel