Sari la conținut

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

alimente
Sursă foto: Getty Images
Alimente care distrug digestia

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult, consumul prea mare de alcool și o dietă nesănătoasă pot provoca cancer. Cu toate acestea, știți cum să depistați semnele acestei boli?

Există modalități de a depista cancerul devreme înainte ca acesta să devină cu adevărat grav și unele semne pot fi chiar observate în timp ce mănânci. Cercetările ne spun că există peste 200 de tipuri diferite de cancer, dar unele au semne mai evidente decât altele.

În fiecare an, sunt depistate aproximativ 400.000 de noi cazuri de cancer și unul din doi oameni va avea o formă de cancer în rimpul vieții. Descoperirea timpurie a cancerului poate face o diferență uriașă, putând chiar să salveze viața. De aceea este atât de important să știm care sunt semnele.

Senzația de balonare
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Cele trei simptome de cancer care apar în timpul mesei

Ora cinei este un moment cheie al zilei pentru a fi atenți la oricare dintre aceste probleme. O burtă umflată sau balonată ar putea fi un semn de cancer, deoarece este un simptom al multor afecțiuni, cum ar fi cancerul de ovar sau de trompe uterine.

Dacă observați oricare dintre aceste semnele de mai jos, trebuie să mergeți la medicul dumneavoastră cât mai curând posibil. MacMillan Cancer Suport, o organizație caritabilă britanică de top care ajută persoanele cu cancer și familiile lor, a subliniat trei semne la care trebuie să fii atent când mănânci.

1. Pierderea poftei de mâncare: Dacă simțiți adesea că nu mâncați la fel de mult sau dacă vă simțiți sătul mai repede decât de obicei, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră. Este ușor să ignorați acest lucru, dar dacă l-ați observat de câteva săptămâni, merită să fie verificat.

2. Probleme la mestecat și/sau la înghițire: Dacă întâmpinați dificultăți în a mesteca și a înghiți alimentele, este ceva ușor de observat. Dacă mâncatul vă provoacă dureri regulate, este timpul să solicitați ajutor medical.

3. Arsuri la stomac și indigestie: Atât arsurile la stomac, cât și indigestia pot fi frecvente după o masă copioasă sau condimentată, dar dacă persistă în majoritatea zilelor timp de trei săptămâni, este important să consultați un medic pentru a verifica dacă este ceva grav.

De asemenea, Macmillan sfătuiește oamenii să-și monitorizeze mișcările intestinale. Orice schimbare drastică care durează trei săptămâni sau mai mult trebuie luată în considerare. Aceasta ar putea include un scaun care curge constant, un scaun tare, o creștere a vizitelor la toaletă sau chiar prezența sângelui.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel