Sari la conținut

Trucul de șase minute care ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer

boala Alzheimer
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Rata demenței se va tripla aproape în următoarele decenii, ajungând la un număr impresionant de 139 de milioane de persoane în întreaga lume.

Demența descrie un set distructiv de simptome asociate cu declinul cognitiv. În ciuda a ceea ce cred mulți oameni, această afecțiune a creierului nu este un rezultat direct al îmbătrânirii.

Din fericire, acest lucru înseamnă că există modalități de a vă reduce riscul. Acum, un nou studiu sugerează că șase minute pe zi de practicare a unei anumite activități ar putea fi de ajutor.

De la dietă până la rutina de exerciții fizice, nu există nicio îndoială că un stil de viață sănătos poate fi foarte eficient pentru a evita diverse probleme de sănătate.

Trucul de șase minute care ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer

În cadrul unei noi cercetări, s-a dovedit că exercițiile fizice reduc riscul de apariție a bolii Alzheimer.

În plus, nu trebuie să petreceți ore întregi transpirând într-o sală de gimnastică, deoarece șase minute pe zi ar trebui să fie suficiente pentru a face acest lucru.

Scurtele reprize de activitate care produc transpirație pot stimula o proteină esențială pentru formarea creierului, învățare și memorie.

Cu toate acestea, și exercițiile fizice pe care le alegeți joacă un rol important, echipa de cercetare explicând că trebuie să fie intense.

În timp ce exercițiile fizice obositoare sunt menite să vă facă să transpirați, există o mulțime de activități din care puteți alege.

Câteva exemple de exerciții fizice intense includ joggingul, alergarea, dansul aerobic, săritul coardei, tenisul individual și ciclismul.

Studiul a constatat că o moleculă cunoscută sub numele de BDNF (factorul neurotrofic derivat din creier) a crescut de până la cinci ori după o repriză grea de ciclism.

Autorul principal, Travis Gibbons, a declarat: „BDNF s-a dovedit a fi foarte promițător în modelele animale.

„Dar intervențiile farmaceutice nu au reușit până acum să valorifice în siguranță puterea protectoare a BDNF la om.

„Am văzut necesitatea de a explora abordări non-farmacologice care pot păstra capacitatea creierului pe care oamenii o pot folosi pentru a crește în mod natural BDNF pentru a ajuta la îmbătrânirea sănătoasă”.

Substanța chimică cheie pare să alimenteze neuroplasticitatea – capacitatea de a construi conexiuni și căi noi – și supraviețuirea celulelor cerebrale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel