sâmbătă, februarie 27, 2021

Ești încă singură? Comandă ardei iute la prima întâlnire! Cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile care mănâncă picant la prima întâlnire sunt mult mai incitate și mai receptive la farmecele bărbaților din fața lor.

Dana Lascu

Trucul femeilor seducătoare. Ce mănâncă de sunt IREZISTIBILE. Un ardei iute în casă nu strică nimănui! E și mai bine dacă doamnele și domnișoarele care merg la o întâlnire comandă pui picant, spre exemplu, pentru că au mai multe șanse să-și găsească dragostea.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de stat St Cloud din Minnesota, care a arată că femeile care consumă ardei iute în mâncare au mai multe șansă să ajungă rapid într-o relație.

Culmea e că același studiu arată și că dulciurile au efect exact invers. Totul se întâmplă din cauza mecanismelor din subconștient pe care le declanșează, notează DailyMail Online.

Oamenii de știință spun că „de vină” ar fi faptul că atunci când femeile vorbesc despre bărbații față de care se simt atrase îi cataloghează pe aceștia dret „hot” („fierbinte”), ceea ce le face, în subconștient, să fie mai receptive la afecțiune și mai dispuse să se implice într-o relație romantică.

Jenni Miska, cercetătorul principal al acestui studiu publicat în revista Psi Chi, spune că „o aromă iute crește interesul romantic și atractivitatea fizică față de partener”.

„Ipoteza care sugerează că experiențele senzoriale, în acest caz gustul, pot influența percepția cognitivă referitoare la o posibilă relație”, a continuat ea.

Mâncarea picantă îți scade tensiunea?

Alimentele picante pot să te scape de nevoia de sare, arată un tudiu realizat de un grup de cercetători chinezi și publicat în octombrie anul trecut. Analizănd datele a 600 de persoane ei au ajuns la concluzia că alimentele picante determină creierul să „nu-și mai dorească” sare. Drept rezultat al scăderii consumului de sare, scade și tensiunea, reducând riscul de apariție a bolilor cardiace, infarctului și a atacului de cord.

Ultimele stiri

Parteneri