duminică, septembrie 26, 2021

Pentru această friptură aveţi nevoie de o pulpă de miel întreagă cu os. Aceasta se împănează cu usturoi, se dă cu sare, piper şi cimbru după gust şi se aşează pe un pat de legume: ceapă verde, usturoi verde, ţelină, morcovi, foi de dafin, cozi de pătrunjel şi piper boabe. Se stropeşte totul cu vin roşu.

Încercaţi să folosiţi un vin sec, pentru că legumele sunt destul de dulci. Se dă la cuptor, la foc mic şi se lasă până când carnea se desprinde de pe os. Când o veţi gusta, trebuie să se topească în gură. Aveţi însă grijă să întoarceţi carnea din când în când, de pe o parte pe alta, atunci când o ţineţi la cuptor. La final, legumele se pot servi ca atare sau se pot pasa şi servi ca sos lângă friptură. Obligatoriu, alături facem şi o salată verde cu ridichi şi ceapă verde

Mare amator de drob, cunoscutul bucătar, Sorin Bontea are un secret şi pentru acesta. “Eu nu fierb organele şi carnea, ci le înăbuş, adică pun puţin ulei, sotez, pun ceapa şi usturoiul verde, le înăbuş un pic, apoi mărarul şi pătrunjelul proaspăt tocate, sare şi piper proaspăt măcinat. Iar dacă nu aveţi prapur, puteți tapeta forma în care faceţi drobul cu ulei si pesmet, iar pe deasupra turnaţi ou bătut deasupra. Asta daca nu aveti prapur, repet!”.

Ultimele stiri