Sari la conținut

Trump a anunțat că folosește un medicament extrem de cunoscut ca să prevină COVID-19

Trump afrimă că raportările privind decesele de COVID-19 sunt exagerate

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că ia medicamentul antimalarie, hidroxiclorochina, ca să prevină COVID-19. 

Trump a fost testat negativ de mai multe ori şi a promovat anterior hidroxiclorochina ca un medicament minune. Luna trecută, Agenţia guvernamentală pentru Alimente şi Medicamente spune că hidroxiclorichina nu este sigură şi eficientă în tratarea sau prevenţia COVID-19.

Aceasta a emis o avertizare că unii oameni ar putea suferi probleme serioase cu ritmul cardiac dacă o administrează în combinaţie cu alte medicamente. După remarcile lui Trump, un jurnalist al Fox News a emis un avertisment către telespectatorii săi, citând un studiu guvernamental. Neil Cavuto a spus că medicamentul ar putea ucide oamenii cu condiţii precare de sănătate, ca probleme respiratorii şi cardiace.

Trump a ținut să dea o replică susșinând că cei care au făcut studii și au ajuns la concluzia că medicamentul este periculos vor, de fapt, să îl contrazică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel