luni, august 10, 2020

Tu ai un al şaselea simţ? Te înțelegi foarte bine cu patenerul și asta este foarte bine. Atât de bine însă încât că aproape îi poţi citi gândurile? Vă gândiți la același lucru în același timp și te sună chiar când voiai să faci şi tu același lucru. Nu este nimic surprinzător.

Între parteneri poate exista o astfel de comunicare, aproape sincronă, și acest lucru a făcut obiectul unor studii ale unor cercetători australieni de la Universitatea din Sidney.

Citește și:

Autorii cercetării vorbesc despre un al șasea simț. Ei au studiat activitatea cerebrală mai multor participanți și astfel au remarcat modele identice la parteneri foarte apropiați.

Specialiștii spun că, în timp, o dată cu trecerea timpului, partenerii au ajuns să gândească pe „aceeași lungime de undă”, cuplurile fiind descrise ca fiind „fiziologic compatibili”.

Analizele din cadrul studiului, bazate pe cercetarea sistemului nervos, sunt aprofundate şi vor fi de folos în studiul comportamentelor cuplurilor, membrilor care formează o familie sau grupurilo de familie.

Citește și:

Este adevărat totuşi că psihologii ştiu de ceva vreme faptul că oamenii care trăiesc împreună o perioadă mai lungă de timp şi care sunt apropiaţi ajung să înveţe să gândească precum partenerul şi să îi „citească gândurile”.

Parteneri