marți, iunie 15, 2021

O campanie de informare şi conştientizare cu privire la hipertensiunea arterială şi riscurile acestei boli va fi lansată vineri la Spitalul Colţea, ocazie cu care se vor face testări gratuite.

Campania

are loc de Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale.

Testările gratuite vor avea loc între orele 09,00 şi 17,00 şi au drept ţintă identificarea pacienţilor hipertensivi, necunoscuţi anterior, precum şi a celor cunoscuţi ca hipertensivi, dar necontrolaţi.

Obiectivele principale ale campaniei sunt creşterea numărului de persoane care îşi măsoară tensiunea arterială regulat, a celor care adoptă un stil de viaţă care să prevină apariţia hipertensiunii arteriale, precum şi creşterea numărului de persoane cu hipertensiune arterială controlată.

Hipertensiunea arterială (HTA), una dintre cele

mai frecvente afecţiuni cardiovasculare, reprezintă o importantă problemă de sănătate, cu o prevalenţă în continuă creştere. Importanţa diagnosticării şi tratării acestei patologii rezidă în prevenţia complicaţiilor severe ce derivă din această boală (accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficienţă cardiacă, aritmii etc). Pentru că de cele mai multe ori HTA este diagnosticată tardiv, controlul periodic chiar şi în absenţa simptomelor ar putea preveni apariţia complicaţiilor, arată medicii.

Potrivit celui mai recent studiu efectuat de SRH în 2016, SEPHAR III, în România aproximativ

7,4 milioane de persoane suferă de hipertensiune arterială, afecţiune cardiovasculară care produce cele mai multe decese la nivel mondial.

Ultimele stiri

Parteneri