Tu știi care sunt avantajele tratamentului homeopat?

Tu știi care sunt avantajele tratamentului homeopat?
Tu știi care sunt avantajele tratamentului homeopat?

Fără a minimaliza beneficiile medicinei alopate, trebuie spun că homeopatia este o medicină blândă care aduce o mulțime de beneficii omului. Mai exact, adepții acesteia susțin că homeopatia poate tratat sau ameliora numeroase afecțiuni.

Homeopatia presupune realizarea unui tratament individualizat, care tine cont de aspectele particulare ale omului. Practic, pentru cei care practică homeopatia nu există boli, ci bolnavi. Homeopatia pledează pentru o abordare holistică.

De peste 200 de ani, homeopatia există ca ramură medicală. Costul scăzut al tratamentului, obținerea unor rezultate de lungă durată, lipsa efectelor adverse au făcut din homeopatie o metodă de tratament preferă de mii de oameni din întreaga lume. Cu alte cuvinte, homeopatia este recunoscută pe toate continentele.  Homeopatia este o medicină alternativă utilizată în țări precum sunt:  SUA, Anglia, Franța, Germania, Canada, India sau Australia.

Remediile homeopatice sunt fabricate din substanțe de origine vegetală, animală sau minerală. Mai mult, spun specialiștii în homeopatie, substanțele de bază sunt diluate mult. Practic, de aceea nu există contraindicații. De asemenea, în prepararea lor se utilizează diferite scări de diluare, cel mai frecvent în trepte de 1/100 sau de 1/10.

Iată care sunt beneficiile remediilor homeopate:  

  • Nu există reacții secundare, adverse. Remediile homeopate, nu dau reacții adverse. Explicația este aceea că preparatele sunt realizate din substanțe naturale.
  • Remediile homeopate nu sunt produse toxice. Nu au contraindicații. De aceea, remediile acestea sunt administrate gravidelor, copiilor, bolnavilor cronici. Evident, ele trebuie prescrise numai de un medic care care ca specializare homeopatia.
  • Ajută la creșterea imunității organismului în mod natural. Un al avantaj este acela că medicamentele homeopatice stimulează în mod natural  mecanismele de apărare a organismului.
  • Au efecte pozitive atât în bolile acute, dar mai ales în cele cronice.

Cum se administrează?

În primul rând, pacientul trebuie să meargă la un consult la un medic cu specializare în homeopatie. Acesta după consult îi va recomanda un anumit remediu. De asemenea, ideal este ca medicația homeopatică să fie luată cât mai precoce după debutul simptomelor unei afecțiuni. Practic, atunci corpul este cel ami receptiv la informația conținută în remediul homeopat. Acesta trebuie administrat înainte de a apărea modificări fiziopatologice și histologice ireversibile în organism.

Atenție! Remediul homeopat poate fi urmat chiar și în același timp cu alt tratament alopat. Nu există niciun fel de contraindicații, practic cele două tratamente nu se exclud.  Preparatele homeopate se găsesc în farmacii homeopate, sub formă de tablete, siropuri, unguente și uneori granule.

24 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox