Sari la conținut

Tu știi câți pași trebuie să faci zilnic pentru a slăbi sau a te menține în formă de invidiat? Ce să faci pentru a-ți atinge obiectivele, FĂRĂ COSTURI😉

slăbiciunea musculară
Sursa: Unsplash

Tu știi câți pași trebuie să faci zilnic pentru a slăbi sau a te menține în formă de invidiat? Ce să faci pentru a-ți atinge obiectivele, FĂRĂ COSTURI😉

Dacă obiectivul tău este slăbitul sau menținerea la greutatea actuală și crezi că ai nevoie de bani pentru asta, te înșeli. Să știi că poți slăbi și gratis! Sportul nu înseamnă bani, foamea este gratis, ambiția și voința sunt și ele gratuite. Așadar, ce te oprește să-ți atingi obiectivele?

Cu siguranță ai auzit și tu de cei 10.000 de pași (10k steps), dar oare acest număr este de ajuns pentru a slăbi cu adevărat…?

Ei bine, iată care sunt concluziile experților despre câți pași pe zi sunt, de fapt, necesari când vine vorba de mers pe jos pentru a pierde în greutate, cum ați poate un antrenament din mersul pe jos și, câte calorii vei arde cu 10.000 de pași pe zi.

Iată, așadar, cum te ajută mersul pe jos, potrivit specialiștilor citați de publicația Women Health.

De ce să alegi mersul pe jos

1. În primul rând, este o modalitate gratuită de a face mișcare și de a te bucura de aer curat, soare (când este cazul)

2. Este gratis și poți renunța să mergi cu mașina la birou pentru a merge pe jos. Și scapi și de trafic!

3. Poți face asta oriunde îți place

4. N-ai nevoie de un echipament specializat (îți trebuie doar niște pantofi sport confortabili și cu talpă moale pentru a-ți proteja articulațiile, coloana etc.)

5. Vei câștiga la capitolul sănătate, pentru că mersul pe jos nu doar că face piciorul frumos…, dar îmbunătățește ritmul cardiovascular și sănătatea inimii

6. Te ajută să treci mai ușor peste problemele zilnice și vei avea susținere pentru sănătatea mintală

7. Reduce riscul anumitor boli.

Ei bine, află că toate cele scrise mai sus sunt susținute și de știință. Un studiu realizat de guvernul britanic a arătat că mersul pe jos poate reduce riscul de a dezvolta boli precum diabetul de tip 2,

bolile cardiovasculare, demența și unele tipuri de cancer, dar și că o plimbare rapidă de 10 minute pe zi poate reduce riscul de deces prematur cu 15%, notează DC News.ro.

10.000 de pași

Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că acest număr a apărut atunci când un academic japonez a inventat un pedometru, în 1964 și a dedus că, dacă oamenii ar merge de la o medie de 4.000 de pași pe zi la 10.000, atunci ar putea arde în jur de 500 de calorii în plus.

Creșterea activității zilnice s-ar reflecta, la rândul său, în cantitatea de energie arsă.

Totuși, acest lucru ar putea fi adevărat pentru orice număr de pași.  Așadar, cu siguranță nu te întrista dacă nu ajungi la 10.000 de pași în fiecare zi. Și o plimbare rapidă de 10 minute îți poate îmbunătăți sănătatea.

În funcție de cât de lung este pasul dvs, adică cât de mari sunt pașii pe care îi faceți, numărul de kilometri pe care îi parcurgeți făcând 10.000 de pași va varia.

Acestea fiind spuse, există câteva cifre medii cu care putem juca. Lungimea medie a pasului unui adult este între 0,6 și 0,8 metri lungime. O estimare aproximativă arată că 10.000 de pași reprezintă între 7,6 și 8 kilometri de mers pe jos.

10.000 de pași în calorii pierdute

Depinde. Din păcate, nu există o ecuație directă „X pași = Y calorii”. De ce? Există mai multe lucruri de luat în considerare aici, cum ar fi:

1. Cât de mari pașii

2. Cât de repede mergi și efortul pe care îl depui

3. Tipul de teren pe care mergi

4. Câți mușchi ai

5. Cât cântărești.

„Mușchii ard mai multe calorii decât grăsimea, iar cei care poartă mai multă grăsime corporală vor arde, de asemenea, mai multe calorii, deoarece efortul mersului pe jos va fi mai obositor.

Ca regulă generală, vei arde clar un număr anume de calorii doar mergând pe jos 10.000 de pași, dar câte calorii arzi de fapt depinde cu adevărat de ce fel de pași faci.

Dar înainte de a te gândi cât slăbești prin mersul pe jos, concentrează-te mai mult pe scopul de a face mișcare cât mai mult posibil.”, mai explică Eastwood citat de DCNews.ro.

 

Simona David

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel