Tu te speli corect pe mâini? 5 greşeli frecvente care te pun în pericol

Tu te speli corect pe mâini? 5 greşeli frecvente care te pun în pericol
Tu te speli corect pe mâini? 5 greşeli frecvente care te pun în pericol

Atat de obisnuiti suntem cu spalatul pe maini incat nici macar nu-i acordam atentie. Insa adevarul e ca nu toti ne spalam pe maini in mod corect. Spre exemplu, doar 5% din oameni isi freaca suficient timp mainile.

Un studiu publicat in revista de specialitate „Journal of Environmental Health” arata ca doar 5% din oameni isi freaca suficient timp mainile cand le spala cu sapun, in timp ce 23% nu folosesc deloc sapun, iar 10% nici macar nu se sinchisesc sa se spele atat de des pe cat ar trebuie (spre exemplu, dupa ce merg la toaleta sau cand ajung acasa). Aceste statistici prezinta o realitate murdara, aratand ca multe persoane nu sunt, cu adevarat, curate pe maini.

Iata cele mai frecvente cinci greseli in spalatul pe maini!

Uneori nu ne spalam

Surprinzator de multe persoane, femei si barbati deopotriva, nu se spala pe maini dupa ce se duc la toaleta. Chiar daca folosim toaleta de acasa, tot adunam microbi pe maini daca nu ne spalam temeinic dupa. Microbii din vasul de WC sunt imprastiati in aer atunci cand tragem apa, ajungand invariabil pe maini. Totodata, nici clanta sau tragatorul vasului de apa de la wc nu sunt cu adevarat curate.

Continuarea pe Lyla.ro

1 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox