Sari la conținut

Rafila: Românii se vor putea vaccina împotriva gripei și în farmacii. Când ar putea fi posibil

Din cuprinsul articolului

Rafila: Românii se vor putea vaccina împotriva gripei și în farmacii. Potrivit ministrului, rămâne de văzut cum și dacă se putea face acest lucru.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că vaccinurile antigripale se pot efectua și în farmacii, dar mai este nevoie de anumite aspecte ce trebuie luate în calcul.

Potrivit ministrului, în primul rând, este nevoie de o pregătire a farmaciștilor.

„Nu se poate face dintr-o dată, trebuie să existe o instruire specifică a farmaciștilor sau a acelora care fac acest lucru.

Am avut discuții cu universitățile de medicină și farmacie încât în curicula să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii.

Până la urmă este o scurtare a timpilor pe care o persoană ar trebui să îi parcurgă ca să poată fi vaccinată.

Pilot la vaccinul antigripal

 

Nu se referă la orice tip de vaccin, facem un pilot la vaccinul antigripal și atunci lucrurile acestea – un exemplu de bună practică – se pot dezvolta și în România”.

Întrebat mai departe dacă ar putea începe vaccinarea în farmacii chiar din acest sezon, ministrul Sănătății a spus: „Încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru.

Trebuie să fim siguri că există suficientă informare pentru cei care practică această vaccinare în farmacie și pregătire”.

”Până la urmă, este o scurtare a timpilor pe care o persoană trebuie să îi parcurgă pentru a putea să fie vaccinat. Nu se referă la orice tip de vaccin, facem un pilot, referitor la vaccinul gripal, sezonier”, a mai spus Rafila, citat de News.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel