Sari la conținut

Tudor Ciuhodaru despre dosarul achiziției vaccinurilor din pandemie „Este revoltător să nu-i spui pacientului ce presupun efectele secundare”

Medicul Tudor Ciuhodaru
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Medicul Tudor Ciuhodaru

În plin scandal al vaccinurilor cumpărate în timpul pandemiei de Covid-19, medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenția asupra dreptului pacientului de a fi informat cu privire la efectele secundare.

DNA a cerut joi încuviințarea Parlamentului – în cazul lui Florin Cîțu – și a Președinției – foștilor miniștri USR ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă – pentru începerea urmăririi penale a celor trei, pentru achiziția vaccinurilor anti-COVID în timpul pandemiei.

Conform procurorilor, deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 1 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea a peste 23 milioane persoane, ar fi fost achiziționată în plus cantitatea de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului.

Tudor Ciuhoodaru: Cine răspunde pentru aceste efecte secundare?

„Pe lângă jaful secolului, vorbim despre problema efectelor secundare. Mi se pare normal ca pacientul să fie informat atât despre beneficii, cât și despre riscuri, pentru că așa este corect.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Acel pașaport verde digital, care a fost o simplă decizie politică și nu medicală, făcea ca viața noastră să fie condiționată de un produs medical care ridica semne foarte mari de întrebare. Practic, vorbim despre malpraxis instituțional și cine greșește trebuie să plătească.

Cine răspunde pentru aceste efecte secundare? Medicul care a administrat vaccinul, asistenta, instituția sanitară, Guvernul sau producătorul? Nu avem nici astăzi un răspuns.

Vedem că la nivel mondial, apar tot mai multe cazuri în care producătorii de vaccinuri sunt dați în judecată pentru efectele secundare, iar instanțele hotărăsc că este vina lor și sunt asigurate despăgubiri.

Este revoltător să nu-i spui pacientului ce presupun efectele secundare”, a spus medicul, la Antena 3 CNN.

Vă reamintim că Președintele Klaus Iohannis a trimis luni cererile pentru începerea urmăririi penale a foștilor miniștri USR ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, așa cum a cerut DNA, în dosarul privind achiziția de vaccinuri. Conform anunțului oficial al DNA, cei trei sunt acuzați că ar fi cumpărat în plus față de cantitatea existentă și necesară peste 52,8 milioane de doze de vaccin Pfizer și Moderna, în valoare de peste un miliard de euro.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: