sâmbătă, octombrie 1, 2022

Tudor Ciuhodaru, împotriva certificatului verde: „Vreau ca toți românii, vaccinați sau nu, să poată să aibă dreptul la viață fără pașaport în această țară”.

Europarlamentarul PSD susține că certificatul verde îngrădește dreptul la viață al persoanelor care aleg să nus e vaccineze anti-covid. Într-o postare pe contul său de Facebook, medicul ieșean a explicat de ce a votat împotriva introducerii pașaportului ,,verde” „prin procedură de urgență la nivel european”.

Te-ar mai interesa: Raed Arafat: Planul României dacă Putin aruncă nuc...

Tudor Ciuhodaru: „Vreau ca toți românii, vaccinați sau nu, să poată să aibă dreptul la viață fără pașaport în această țară”

Suntem pe un teren minat. Solicit retragerea urgentă a proiectelor de lege privind introducerea pașaportului ,,verde” digital și plata testelor de către personalul medical și cel din asistența socială.

„1. Am votat împotrivă introducerii pașaportului ,,verde” prin procedură de urgență la nivel european. Vreau ca toți românii, vaccinați sau nu, să poată să aibă dreptul la viață fără pașaport în această țară.

2. Exact ceea ce oficialii români au promis că nu se va întâmpla niciodată se întâmplă acum. Aceste proiecte impun un pașaport pentru a putea trăi în România, altfel ești amendat (plătești testele) sau concediat (suspendarea contractului de muncă).

Te-ar mai interesa: Să nu-ți speli părul în zi de duminică. Iată de ce...

3. Strategia actuală este eșuată. Prin aceste proiecte de lege se caută doar găsirea unui acar Păun răspunzător pentru erorile și lipsa măsurilor eficiente din această pandemie, distrugerea și eventual privatizarea sistemului public de sănătate”, a subliniat Ciuhodaru.

„4 măsuri concrete pentru ca toți românii să poată avea o viață normală și în pandemie”

Încă de la începutul pandemiei, Tudor Ciuhodaru a propus patru măsuri pentru că România să revină la normal.

Te-ar mai interesa: Primul mesaj RoAlert de tip ”Copil dispărut”: Câți...

„Am propus de la începutul acestei pandemii 4 măsuri concrete, o nouă strategie, planul B pentru ca toți românii să poată avea o viață normală și în pandemie:

1. Testare extinsă regulată gratuită. Testezi, depistezi, izolezi și împiedici transmiterea. Creșterea numărului de cazuri nu va mai fi precum decolarea unei rachete și astfel se va putea asigura și asistența medicală pentru toți. În plus dacă depistezi la timp tratezi la timp și cel puțin o parte din acești pacienți nu vor mai ajunge la terapie intensivă.

Te-ar mai interesa: Cele mai sigure locuri în caz de atac nuclear. Iat...

2. Vaccinare doar în baza unui consimțământ informat.

3. Creșterea capacității de terapie intensivă ( paturi și personal). Cu doar 5% din sumele date pe cele 120 de milioane de doze de vaccinuri am fi putut avea în plus 100 de paturi de terapie intensivă. Și asigurarea de spitale ,,albe”, centre de excelență care să asigure permanent, fără probleme sau restricții, accesul la tratament și pentru celelalte categorii de pacienți.

Te-ar mai interesa: Lipsa luminii naturale poate duce la dezvoltarea u...

4. Accesul la alternative terapeutice pentru toți românii. Medicamente ușor de administrat, pe care să le putem lua de la farmacie și care pot fi eficiente pentru a trata boala din stadiile incipiente. E clar că nici aici nu au făcut nimic.

Rețineți:

1. În aceste momente, în România se discută despre posibilitatea ca angajatorul să ceară salariaților să se vaccineze. „A impune astfel de condiții este dincolo de lege”, admite Avocatul Poporului.

2. Exact ceea ce oficialii români au promis că nu se va întâmpla niciodată se întâmplă azi.

3. Solicit retragerea urgentă a celor două proiecte legislative.

Sper să mă susțineți în acest demers”, a fost mesajul medicului Tudor Ciuhodaru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private