duminică, ianuarie 29, 2023

Recent, cercetătorii au descoperit că tulpina indiană a suferit două mutații. Specialiștii atenționează că mutațiile pot influența eficiența vaccinurilor anti-COVID și, de asemenea, pot crește contagiozitatea și agresivitatea modului în care virusul se manifestă asupra organismului.

Potrivit specialiștilor, această tulpină este prezentă și în Europa, fiind depistată pentru prima oară în Elveția. Grecia, de asemenea, a raportat un caz.

Te-ar mai interesa: Ouă de găină la 8 lei bucata. Ce beneficii impresi...

Potrivit Digi24, această tulpină prezintă două mutații la nivelul proteinei S. Deși nu există probe probe că ar fi mai contagioasă sau că ar diminua eficiența vaccinurilor, varianta indiană a coronavirusului provoacă îngrijorări în rândul cercetătorilor, mai ales în contextul degradării rapide a situaţiei sanitare în India.

Valeriu Gheorghiță, despre tulpina indiană

„Este vorba despre mutații care cresc contagiozitatea acestui virus. Este ceea ce spuneam până în acest moment – atât timp cât acest virus se propagă în rândul populației, are șanse să acumuleze noi mutații, care fie cresc agresivitatea, fie cresc contagiozitatea, fie fac ca acest virus să fie mai rezistent la acțiunea vaccinurilor, drept pentru care vaccinarea rămâne în momentul de față, alături de respectarea măsurilor de prevenție, principalele măsuri de combatere a răspândirii infecției, de limitare a consecințelor acestei pandemii.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” face furori în rândul oamenil...

Categoric, oricând poate să genereze noi mutații. Acestea sunt atent supravegheate la nivel internațional. Nu sunt neapărat elemente care să creeze un nou context din punct de vedere virusologic.

Este important să continuăm vaccinarea cu vaccinurile disponibile. La momentul actual pot să spun că sunt foarte eficiente, și ne uităm ce se întâmplă în Israel, în Marea Britanie. Sunt țări care au înregistrat un număr extrem de scăzut de decese. Israelul, ieri nu a înregistrat niciun deces, pentru prima oară după atâtea luni. Este o veste extraordinară și tocmai de aceea acest mesaj trebuie să fie foarte bine înțeles.

Te-ar mai interesa: Alimentul care scade cu 60% riscul de cancer pancr...

Prin această campanie de vaccinare noi putem să prevenim pierderile de vieți omenești, putem să scădem numărul de oameni care ajung în spital din cauza maladiei COVID-19, putem să revenim la normalitate”, a explicat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, pentru Digi24.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private